Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βασικές αρχές HACCP και κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Εισηγητής

Σακαρέλη Έλενα: Σύμβουλος Ποιότητας, Τεχνολόγος τροφίμων, 10ετής εμπειρία σε βιομηχανία τροφίμων

Σε ποιους απευθύνεται

Προσωπικό επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων (αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, Supermarkets), επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και το προσωπικό τους (μάγειροι, τραπεζοκόμοι), φοιτητές τμημάτων Τροφίμων & διατροφής.

Σκοπός

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, είναι επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με την σχετική οδηγία όπως προκύπτει από την ΚΥΑ 487/2000. Είναι ένας οδηγός αναφορικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα

Έναρξη – Εισαγωγή
- Γενικές αρχές HACCP
Κίνδυνοι τροφίμων - Ασθένειες που προκαλούνται από τα τρόφιμα
- Κατηγορίες επιμόλυνσης τροφίμων
- Χειρισμός προϊόντων
- Αλυσίδα Ψύξης
- Βαθμοί επικινδυνότητας τροφίμων
- Τροφικές δηλητηριάσεις
Υγιεινή του Προσωπικού
- Ατομική Υγεία
- Ατομική Υγιεινή
- Επιμολύνσεις από το προσωπικό
- Πλύσιμο των χεριών
- Καθαρισμός και Απολύμανση
Σκοπός, Πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης
- (ΠΟΥ – ΠΟΤΕ – ΠΟΙΟΣ - ΠΩΣ), Διαχείριση Απορριμμάτων
- Μυοκτονία και Απεντόμωση
- Σκοπός, Είδη Ξενιστών - Πρόληψη, Αντιμετώπιση
Παραλαβή Ά Υλών και Υλικών Συσκευασίας
- Απαιτήσεις Προμήθειας - Απαιτήσεις για σωστή Παραλαβή
- Θερμομέτρηση Προϊόντων - Βαθμονόμηση Θερμομέτρου
Αποθήκευση Τροφίμων
- Συνθήκες Αποθήκευσης
- Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
- Ειδικές απαιτήσεις
Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων
- Βασικοί κανόνες προετοιμασίας
- Πλύσιμο – Απόψυξη - Τεμαχισμός
Οδηγίες και βασικοί κανόνες Θερμικής Επεξεργασίας
Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία
- Θερμοκρασίες Συντήρησης
- Σωστοί Χειρισμοί από το Προσωπικό
- Κρύωμα - Αναθέρμανση.
- Συντήρηση σε Ψύξη ή Κατάψυξη -
- Διατήρηση με Ψύξη ή Θέρμανση
- Σωστό Σερβίρισμα

Πληροφορίες συμμετοχής

Παρέχονται 
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07).

Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεκατάρτισης (e-learning).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.