Εισηγητής
Ο Νίκος Χατζηλίας είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Food Egineering» από το U.C.Davis. Είναι τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανικός σχεδιαστής προϊόντων και γραμμών παραγωγής τροφίμων. Επίσης αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα για βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Ακόμα διδάσκει στο Perrotis College και είναι μέντορας του Γραφείου Μελετών και Συμβουλευτικής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.
Ο Νίκος Γκιζγκής κατέχει Πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακό στον Έλεγχο Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέες μονάδες. Συνεργάζεται ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας στον τομέα των τροφίμων σε επιχειρήσεις όπως γαλακτοκομεία, οινοποιεία, εταιρείες με ελιές, στην παραγωγή κονσερβών, εμφιάλωσης νερού και παραγωγής ζύμης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αδειοδότηση νέων προϊόντων, διαχείριση απόβλητων της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφική ανάλυση των τροφίμων. Διδάσκει στο Κολέγιο Περρωτής και στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Κολλέγιο Περρωτής. Είναι απόφοιτος και κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ενώ απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με θέμα τη λειτουργικότητα των συστατικών τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Βαχενίνγκεν, Ολλανδία ως υπότροφος του φορέα NUFFIC. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές καθώς και πρακτικών συνεδρίων.
Σε ποιους απευθύνεται
- Ερασιτέχνες παραγωγούς
- Τεχνολόγους τροφίμων
- Γεωπόνους
- Νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή
και τυποποίηση ελιάς και ελαιολάδου