Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επεξεργασία & τυποποίηση ελαιολάδου και ελιάς

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Νίκος Χατζηλίας είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Food Egineering» από το U.C.Davis. Είναι τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανικός σχεδιαστής προϊόντων και γραμμών παραγωγής τροφίμων. Επίσης αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα για βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Ακόμα διδάσκει στο Perrotis College και είναι μέντορας του Γραφείου Μελετών και Συμβουλευτικής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.
Ο Νίκος Γκιζγκής κατέχει Πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακό στον Έλεγχο Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέες μονάδες. Συνεργάζεται ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας στον τομέα των τροφίμων σε επιχειρήσεις όπως γαλακτοκομεία, οινοποιεία, εταιρείες με ελιές, στην παραγωγή κονσερβών, εμφιάλωσης νερού και παραγωγής ζύμης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αδειοδότηση νέων προϊόντων, διαχείριση απόβλητων της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφική ανάλυση των τροφίμων. Διδάσκει στο Κολέγιο Περρωτής και στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Κολλέγιο Περρωτής. Είναι απόφοιτος και κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ενώ απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με θέμα τη λειτουργικότητα των συστατικών τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Βαχενίνγκεν, Ολλανδία ως υπότροφος του φορέα NUFFIC. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές καθώς και πρακτικών συνεδρίων.

Σε ποιους απευθύνεται

- Ερασιτέχνες παραγωγούς
- Τεχνολόγους τροφίμων
- Γεωπόνους
- Νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή και τυποποίηση ελιάς και ελαιολάδου

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την ελιά και το ελαιόλαδο, την επεξεργασία και τυποποίηση τους, καθώς και το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης, το σεμινάριο αναλύει θέματα όπως, ο οργανοληπτικός έλεγχος του ελαιολάδου, η ελαιογευσιγνωσία, η εμπορία και προώθηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση
- Να γνωρίζουν τη νομοθεσία της ελιάς και του ελαιολάδου
- Να επεξεργάζονται και να τυποποιούν ελιά και ελαιόλαδο
- Να συμμετέχουν σε πάνελ ελαιογευσιγνωσίας
- Να πραγματοποιούν οργανοληπτικό έλεγχο στο ελαιόλαδο
- Να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, το μηχανολογικό εξοπλισμό και τις νέες τάσεις της αγοράς

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου : 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 260 € κατ΄άτομο το οποίο περιλαμβάνει CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο Κρίνος Olive Center
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.