Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αρχές κοστολόγησης φαγητού & ποτού σε επισιτιστικές μονάδες από τον Γιάννη Χρυσοχοΐδη (20 ωρών)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιάννης Χρυσοχοΐδης

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες μαγείρους και σε εργαζόμενους επισιτιστικών μονάδων.

Εισαγωγή
- Εστιατόρια alacart και προκαθορισμένου menu
- Επιλογή menu
- Επιλογή προμηθευτών και προϊόντων
- Εποχικά και Βιολογικά προϊόντα
- Αποθήκευση και διαχείριση προϊόντων

Έννοια κόστους
- Τι είναι κόστος, τι πάγιο, τι μεταβλητό, τι εργατικό
- Τι είναι το «νεκρό σημείο»
- Κόστος /Πωλήσεις: Το μαγικό κλάσμα των εστιατορίων
- Κόστος φαγητού και πώς το υπολογίζω

Πρότυπες ενέργειες
- Πρότυπη συνταγή
- Πρότυπο κόστος συνταγής
- Φύρα
- Μαγειρική απώλεια
- Κόστος αναλώσιμων
- Τελικό κόστος συνταγής

Διαχείριση menu
- Τιμολόγηση menu
- Τι είναι το Foodcost
- Πού διακρίνεται
- Ισολογισμός, απογραφή, ισοζύγιο.
- Τρόποι παρακολούθησης του foodcost.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ:
- ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΙ
- ΣΑΛΑΤΙΚΑ
- ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
- ΑΜΥΛΟΥΧΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
- ΠΟΤΑ

Στα εργαστηριακά μαθήματα θα υπάρχει διαδραστική διδασκαλία με παραγωγή εδεσμάτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημέρες: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη
Ώρα: 14:00 – 18:15 (5 διδακτικές ώρες)
Διάρκεια: 20 ώρες 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.