Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παιγνιοθεραπεία και η θεραπευτική διαδικασία με κακοποιημένα παιδιά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο

Εισηγητής

Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την διαδικασία του παιδικού πένθους καθώς και την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΘΕΩΡHΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τα παιδιά που έχουν υποστεί χρόνια κακοποίηση βρίσκουν τον κόσμο ένα πολύ ανασφαλές μέρος και αισθάνονται ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν. Ο θεραπευτικός στόχος για το κακοποιημένο παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι του να μπορέσει να εξερευνήσει και να επεξεργαστεί τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο και στην συνέχεια να μπορέσει να αναπλάσει την αυτοεικόνα του. Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία της Παιγνιοθεραπείας ο κύριος στόχος είναι το παιδί να εκφράσει συναισθήματα που έχει για τον εαυτό του και για τους γύρω του και στην συνέχεια να βιώσει τον εαυτό τους με ένα πιο θετικό τρόπο.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως μπορεί να αισθάνεται ένα κακοποιημένο παιδί και πως μπορεί να επέλθει η θεραπεία. Θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά και παιχνίδια για να μπούμε στο συμβολικό παιχνίδι. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (case studies). Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την διαδικασία του παιδικού πένθους καθώς και την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο χώρο του Έρμα καθώς και online.

Κόστος Συμμετοχής

30€
Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.