Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ / LIFE COACHING

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Profetis Consulting Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιώργος Προφέτης, BA, MBA, PhD, SAC Dip Certified Life Coach
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στη Μ. Βρετανία, Λονδίνο. Επίσης, ασχολήθηκε εκτεταμένα με έρευνα σε θέματα προσωπικότητας και παραγόντων επιτυχίας (PhD), ενώ ακόμη, έχει κάνει σπουδές στο Life Coaching και πήρε Advanced Diploma, Level 4-NCFE, UK. Είναι εγγεγραμμένος στην Association for Coaching, UK. Έχει μεγάλη εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων / business coach, βοηθώντας πολλές επιχειρήσεις σε θέματα οργάνωσης –στρατηγικής –marketing –ανάπτυξης πωλήσεων και επίσης ως προσωπικός σύμβουλος / life coach, βοηθώντας τους ανθρώπους να βάλουν προσωπικούς στόχους, να ξεπεράσουν τα εμπόδια της επιτυχίας, να ενδυναμωθούν και να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Συγγραφέας πολλών άρθρων, και επιτυχημένων βιβλίων ("14 Απλά Μαθήματα Life Coaching", "Οι Χρυσοί Κανόνες της Επιτυχίας", "Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", "Το Ταλέντο της Επιτυχίας", "Meta-Management").

Περιγραφή σεμιναρίου

To life coaching (προσωπική οργάνωση & συμβουλευτική) είναι μια μέθοδος που ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 στις ΗΠΑ και γρήγορα εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο και αφορά στην προσωπική ενδυνάμωση του ατόμου και στην επίτευξη ατομικών στόχων. Είναι αλήθεια ότι όλοι, κάποιες φορές στη ζωή μας χρειαζόμαστε «ξεκαθάρισμα» ή/και «τακτοποίηση» κάποιων πραγμάτων μέσα μας, θέλουμε δηλαδή να βάλουμε τις σκέψεις, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας σε μια τάξη, να χαράξουμε ίσως μια νέα πορεία, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, πιο θετικά και δημιουργικά, να αποκρυσταλλώσουμε τους στόχους μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Το life coaching δεν είναι ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Είναι μια πρακτική προσέγγιση που δανείζεται γνώσεις και αρχές από διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως η κοινωνική ψυχολογία, η ανθρωπολογία, το management και ο Νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός (NLP) και τις ενσωματώνει σε μια «εργαλειοθήκη» τεχνικών που μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να (ξανα)ανακαλύψει το δημιουργικό του εαυτό, να ξαναβρεί το πάθος και τον ενθουσιασμό του, έτσι ώστε να «κάνει πράγματα», να ενεργοποιηθεί δηλαδή δυναμικά προς την κατεύθυνση των «θέλω» του, είτε στον προσωπικό, είτε στον επαγγελματικό βίο. Έτσι λοιπόν το life coaching μπορεί να βοηθήσει κάποιον-α σε θέματα προσωπικά (επικοινωνία -επιρροή, βελτίωση σχέσεων, αντιμετώπιση αντιξοοτήτων, αρμονικότερη ζωή) και επαγγελματικά (καριέρα, επαγγελματικές αλλαγές, νέα ξεκινήματα). Η βασική ιδέα είναι ότι όταν ερχόμαστε σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και αυτά που αληθινά ποθούμε, συμφιλιωνόμαστε με τα διάφορα μέρη μας, αγαπούμε περισσότερο τον εαυτό μας, σκεφτόμαστε θετικότερα και επίσης, έχουμε την κατάλληλη υποστήριξη -ενθάρρυνση, τότε βρίσκουμε τη δύναμη που χρειάζεται, για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές, βήματα μπροστά, έτσι ώστε να πετύχουμε περισσότερα και να ζήσουμε μια πιο «γεμάτη», ομορφότερη ζωή!

Δομή προγράμματος: Το πρόγραμμα «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ / LIFE COACHING» περιλαμβάνει μια σειρά 16 μαθημάτων που μπορούν να παρακολουθηθούν είτε στο σύνολό τους, είτε μεμονωμένα (να επιλέξετε δηλαδή τα μαθήματα που θεωρείτε πιο χρήσιμα για εσάς –σύμφωνα με τις ανάγκες σας). Το πλήρες πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες συνεργασίας (κάνουμε 1-2 μαθήματα / συνεδρίες την εβδομάδα, διάρκειας 1-1½ ώρα η καθεμία).

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ι. Βασικά μαθήματα
1. Γνωριμία με το life coaching –τι είναι, πως λειτουργεί
2. Περιοχές της ζωής σου που θα ήθελες να αλλάξεις
3. Στοχοθέτηση / ανάγκες, επιθυμίες και προτεραιότητες
4. Σκέψεις, συναισθήματα και πεποιθήσεις / σημασία & διαχείριση
5. Καταστρώνοντας ένα προσωπικό πλάνο δράσης (action plan)
6. Εμπόδια της επιτυχίας / προετοιμασία μέτρων αντιμετώπισης
7. Ασκήσεις ενδυνάμωσης και οραματισμού επιτυχίας με βάση τον NLP
8. Μέτρηση αποτελεσμάτων / σημασία του feedback (αναπληροφόρηση)

II. Ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων
9. Ενεργητική ακρόαση & ενσυναίσθηση
10. Διεκδικητικότητα και οριοθέτηση
11. Φροντίδα του εαυτού / σημασία, τρόποι
12. Αποτελεσματική οργάνωση & διαχείριση χρόνου

III. Ειδικά θέματα
13. Πως να γίνεσαι ελκυστικός-ή στο άλλο φύλο
14. Τύποι προσωπικοτήτων και πως να τους αναγνωρίζεις
15. Ο νόμος της έλξης & ο «μαγνήτης της επιτυχίας»
16. Ο νόμος της αγάπης και της ευγνωμοσύνης

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος ανά συμμετέχοντα (group 4-8 ατόμων): 20 Ευρώ / μάθημα + ΦΠΑ (23%).
Ατομικά –ιδιαίτερο μάθημα: κατόπιν συμφωνίας.
(στα ιδιαίτερα μαθήματα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω Skype).
Για εταιρίες: το πρόγραμμα μπορεί να γίνει στο χώρο σας κατόπιν συνεννοήσεως.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.