Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργαστήριο Ζωγραφικής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Δημήτρης Τάταρης, Ζωγράφος – Γλύπτης
Ο Δημήτρης Τάταρης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Ζωγραφική με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά και Χαρακτική με δάσκαλο τον Γιώργο Μήλιο. Είναι Εικαστικός – Ζωγράφος και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σχεδίου στο κολλέγιο ΑΚΤΟ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries, έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστήριο ζωγραφικής του ΑΚΤΟ, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τη γοητεία της ζωγραφικής μέσα από μια γνωριμία με την εικαστική γλώσσα και τις βασικές της έννοιες. Τόσο η λειτουργία, όσο και η δομή των μαθημάτων του εργαστηρίου, στηρίζονται στην αξιοποίηση και έκφραση των δημιουργικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Ξεκινώντας με τη γνωριμία με τα υλικά σχεδίασης και χρώματος, σταδιακά και μέσα από μια σειρά κατάλληλα διαμορφωμένων μαθημάτων και ασκήσεων, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με όλα εκείνα τα στοιχεία της ζωγραφικής τέχνης που θα τον βοηθήσουν να εκφραστεί δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική. Θεμελιώδεις και σημαντικές έννοιες όπως η προοπτική, οι αναλογίες, η σύνθεση, οι τονικές και χρωματικές αξίες, αναλύονται συστηματικά μέσα από σειρά ασκήσεων και μελέτη εκ του φυσικού αντικειμένων και γλυπτικών στοιχείων. Μεγάλη βαρύτητα επίσης δίνεται στη χρήση διαφορετικών και εναλλακτικών υλικών, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας έτσι περαιτέρω τις δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης αλλά και υλοποίησης προσωπικού έργου.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου
Μέρος 1ο

Εισαγωγή στο μάθημα. Γνωριμία με τα υλικά σχεδίασης, άσκηση τονικής κλίμακας, εισαγωγή στο φαινόμενο της προοπτικής. Επεξήγηση και ανάλυση εκ του φυσικού, σχεδιαστική άσκηση.

Μέρος 2ο
Εισαγωγή στις αναλογίες, μελέτη στερεών σχημάτων και όγκων, άξονες συμμετρίας, φωτοσκίαση. Επεξήγηση και ανάλυση και σχεδίαση εκ του φυσικού.

Μέρος 3ο
Σχεδίαση εκ του φυσικού με πιο σύνθετα αντικείμενα και δέσιμο του φόντου με το αντικείμενο σχεδίασης.

Μέρος 4ο
Εισαγωγή στο χρώμα. Γνωριμία με τα υλικά του χρώματος, βασικά, συμπληρωματικά, αναφορά στο χρωματικό κύκλο, χρωματική άσκηση.

Μέρος 5ο
Xρωματική άσκηση με μελέτη «νεκρής φύσης» και αξιοποίηση των υλικών του χρώματος.

Μέρος 6ο
Ασκήσεις με μοντέλο και ζωγραφική απόδοση με ελεύθερη επιλογή υλικών. Χρήση μολυβιού, κάρβουνου, χρώματος και μικτής τεχνικής.

Μέρος 7ο
Ελεύθερη σχεδίαση από φωτογραφία, μεγέθυνση-σμίκρυνση.

Μέρος 8ο
Ελεύθερο θέμα με χρήση εναλλακτικών τεχνικών και υλικών.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ.Ε.2)
• Ελεύθερη χρήση Βιβλιοθηκών
• Ελεύθερη χρήση Internet
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους
• Πληροφορίες: κ. Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.