Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Advanced Professional Diploma Συνθετική Συμβουλευτική

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Εξειδικευμένοι καθηγητές του Mediterranean Professional Studies

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Φοιτητές Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστηµών και Επιστηµών της Υγείας.
- Νέους Πτυχιούχους και Μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστηµών και Επιστηµών της Υγείας.
- Επιστήμονες και Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (ψυχολόγους, ψυχίατρους, ψυχοθεραπευτές, σύμβουλους).
- Επιστήμονες και Επαγγελματίες Υγείας και Εργαζόμενους στο χώρο της κοινότητας (ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ιερείς).
- Εκπαιδευτικούς.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις ικανότητες για επαρκή, επαγγελματική και δεοντολογικά ορθή άσκηση της εποπτευόμενης συμβουλευτικής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα παρέχει ένα πλαίσιο εκπαίδευσης και επαγγελματικής ειδίκευσης και κατάρτισης στη Συνθετική Συμβουλευτική. Δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να αναπτύξει επαρκείς θεωρητικές γνώσεις και ένα εύρος δεξιοτήτων και τεχνικών στις βασικές προσεγγίσεις συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας όπως η Προσωποκεντρική, η Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική και οι Ψυχοδυναμικές προσεγγίσεις, Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι σε θέση να εργασθούν ως σύμβουλοι- ψυχοθεραπευτές, ενσωματώνοντας τη Συνθετική στην προσέγγισή τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε 312 ώρες με φυσική παρουσία. Παρέχεται ευελιξία στο ωράριο παρακολούθησης (πρωινά/απογευματινά τμήματα ή Σάββατα), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Η φιλοσοφία και προσέγγιση του προγράμματος είναι θεμελιωμένη στην σύνθεση βασικών θεωρητικών μοντέλων συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Οι εκπαιδευόμενοι αναμένεται να αναπτύξουν κριτική κατανόηση τουλάχιστον δυο θεωρητικών προσεγγίσεων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών θεωρητικών εννοιών και τεχνικών εφαρμογών ειδικές για κάθε μοντέλο. Η σύνθεση διαφορετικών μοντέλων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει την ικανότητα επιλογής προσεγγίσεων και παρεμβάσεων κατάλληλες για συγκεκριμένες ανάγκες και προβλήματα πελατών και συγκεκριμένα πλαίσια. Θα δοθεί έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών και την αυτοεπίγνωση/αυτογνωσία και θα συζητηθούν ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα και κανόνες στην πρακτική της συμβουλευτικής. Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις ικανότητες για επαρκή, επαγγελματική και δεοντολογικά ορθή άσκηση της εποπτευόμενης συμβουλευτικής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι η συμπλήρωση 150 ωρών εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης με περιστατικά σε πλαίσια και φορείς παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Mediterranean Professional Studies) εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.

Πρόσθετη βεβαίωση Pearson Assured στη Συνθετική Συμβουλευτική, μετά από αξιολόγηση της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 312 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.