Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του Διδακτικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ακολουθεί λίστα με τους εισηγητές:
• Μαραγκός Ιωάννης, Καθηγητής Τμ. Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Μπιτζένης Αριστείδης, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ο κ. Ιωάννης Μαραγκός είναι Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλάβικων και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν εννέα βιβλία, εξήντα-τρία άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, δεκατρία κεφάλαια βιβλίων, οκτώ άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, δέκα τρεις καταχωρήσεις στις εγκυκλοπαίδειες, πεντακόσιες ετεροαναφορές (citations) σύμφωνα με το Google scholar (h-index=12, i10-index=18). Ανήκει στο υψηλότερο 5% συγγραφέων στον κόσμο με βάση τα κριτήρια: Αριθμό Σελίδων σε Επιστημονικά περιοδικά και Αριθμό Σελίδων σε Επιστημονικά περιοδικά σε αναλόγια με τον αριθμό των συγγραφέων (http://ideas.repec.org/f/pma340.html). O κ. Αριστείδης Μπιτζένης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν επτά βιβλία, και editor ή co-editor σε επιπλέον επτά βιβλία, σαράντα άρθρα εις την αγγλική γλώσσα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τριάντα επτά κεφάλαια βιβλίων και σε πρακτικά συνεδρίων, τρία άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, σαράντα οκτώ άρθρα χωρίς κρίση και δέκα τέσσερις καταχωρήσεις στις εγκυκλοπαίδειες, τετρακόσιες εξήντα πέντε ετεροαναφορές (citations) σύμφωνα με το Google scholar (h-index=14, και i10-index=14).

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψηφίους διδάκτορες, post-doc students, λέκτορες, ερευνητές, στελέχη 407/80 και σε όσους επιθυμούν να επεκτείνουν και να αριστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ –ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, αναζήτηση και επίτευξη καλύτερων ποιοτικά δημοσιεύσεων με καλύτερο impact factor και σημαντική αύξηση των citations, επομένως βελτιστοποίησης της όλης ερευνητικής και επιστημονικής δουλειάς του καθένα από εμάς.

Σκοπός

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση στην ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ THΣ ΕΡΕΥΝΑΣ –Η ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ και η αναζήτηση καλύτερων ποιοτικά δημοσιεύσεων με καλύτερο impact factor και αύξηση των citations. Η επίτευξη του σκοπού θα επιτευχθεί μέσα από την ακόλουθη διαδικασία:

1. Θα εργαστούμε να αποδείξουμε πώς γράφουμε σωστά, δημιουργικά και αποτελεσματικά ένα επιστημονικό άρθρο για ποιοτική δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό αναλύοντας τα παρακάτω:
a. Η ιδέα
b. Μέρη του άρθρου
c. Αναφορές και βιβλιογραφία
d. Free Software που γράφουν «χωρίς εμάς αλλά με εμάς» την βιβλιογραφία
2. Επιλογή του κατάλληλου επιστημονικού περιοδικού ανάλογα με την δουλειά που έχουμε κάνει.
3. Στρατηγικές πριν την υποβολή του άρθρου.
4. Διαχειρίζοντας το αποτέλεσμα (της απόφασης του editor).
5. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα Call for papers.
6. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα Συνέδρια με πρακτικά και συνεργαζόμενα περιοδικά.
7. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη δημιουργία ενός Κεφαλαίου σε βιβλίο, ή ενός κεφαλαίου σε μία εγκυκλοπαίδεια που αποτελεί και παράγοντα εξωστρέφειας.
8. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη δημιουργία ενός Βιβλίου και την επιλογή ενός εκδοτικού οίκου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα αναλυθούν και οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού όσο αφορά τους εκδοτικούς οίκους και το reviewing process
9. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και το θέμα του plagiarism και την αποφυγή αυτού που στοίχισε πολύ σε συναδέλφους του εξωτερικού αλλά και εντός της Ελλάδας. Θα γίνει ανάλυση με ηλεκτρονικά μέσα για το θέμα του plagiarism.
10. Θα γίνει ανάλυση του reviewing process και πώς κάνουμε ένα αποτελεσματικό reviewing process, ποιες φόρμες συμπληρώνουμε, θα δοθούν «μυστικά» που μπορεί να ανοίξουν «πόρτες» διόδου σε περιοδικά.
11. Θα γίνει ανάλυση όλων των λιστών κατάταξης (Rankings of Journals) με ταυτόχρονη παρουσίαση αυτών των επιστημονικών λιστών (ΠΑΜΑΚ, JEL LISTED, Μαμουνέας et al, ABS list, κτλ.) και θα δοθούν συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές case by case.
12. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα είναι πρωτοποριακό στο χώρο του και για έναν ακόμη λόγο. Θα δουλέψει τις 10 ώρες και σε κάθε περίπτωση χωριστά. Ο καθένας από εσάς προτείνεται να φέρει την δουλειά του ώστε να λάβει ένα feedback case by case.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα διάρκειας 10 ωρών καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:

Βελτιστοποίηση της Έρευνας
Βελτιστοποίηση της μεθοδολογίας δημοσίευσης άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά
Αναζήτηση καλύτερων ποιοτικά δημοσιεύσεων με καλύτερο impact factor
Δημοσίευση σε ποιοτικά περιοδικά και αύξηση των citations
Κατάταξη περιοδικών
Τρόπος γραφής, πηγές, αναφορές
Τρόποι πρόσβασης στα περιοδικά
Επιλογή του κατάλληλου περιοδικού
Έμφαση στα special issues
Έμφαση στα συνέδρια με συνοδευόμενα περιοδικά
Plagiarism
Reviewing process

Πληροφορίες συμμετοχής

Συνολική Διάρκεια: 10 ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.