Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Η Δρ. Μαρία Γουγουλή είναι Γεωπόνος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές καθώς και πρακτικών συνεδρίων, ενώ παράλληλα έχει βραβευθεί σε δύο διεθνή συνέδρια Μικροβιολογίας Τροφίμων για το ερευνητικό της έργο. Σήμερα, εργάζεται ως μετα-διδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΘΙΑΓΕ και διδάσκει στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Κολλέγιο Περρωτής και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Ο Νίκος Χατζηλίας είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Food Egineer» στο U.S.Davis. Είναι τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανικός σχεδιαστής για προϊόντα και γραμμών παραγωγής τροφίμων. Επίσης αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα για βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Προϊόντων. Ακόμα διδάσκει στο Perrotis College και είναι μέντορας του Γραφείου Μελετών και Συμβουλευτικής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Σε ποιους απευθύνεται

- Ερασιτέχνες παραγωγούς
- Τεχνολόγους τροφίμων
- Γεωπόνους
- Παραγωγούς που τυποποιούν τα προϊόντα τους
- Νέους επιχειρηματίες
- Και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει γνώσεις στην επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εισάγει τους εκπαιδευόμενους στις αρχές της τεχνολογίας τροφίμων και να τους εφοδιάσει με όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την έννοια του τροφίμου, στη διαδικασία παραγωγής, στις πρώτες ύλες και την κατάλληλη χρήση αυτών, την επεξεργασία, συντήρηση και αποθήκευση των τροφίμων καθώς την ποιότητα και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα όπου επιδεικνύονται μικρά και χαρακτηριστικά παραδείγματα χρήσης πρώτων υλών και των ιδιοτήτων τους.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της επεξεργασίας, συντήρησης και αποθήκευσης του τροφίμου
- με βάση τα συστατικά τροφίμων και τη λειτουργικότητα του τροφίμου
- Να διακρίνουν τα αίτια αλλοίωσης
- Να κατανοήσουν μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης και επίδραση αυτών στα συστατικά των τροφίμων (θερμική επεξεργασία, αφυδάτωση, ψύξη-κατάψυξη, ιονισμός , ζυμώσεις, κοινό μαγείρεμα)
- Να αναπτύσσουν συνταγές και να καθορίζουν την ημερομηνία λήξης

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 260 € κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει σημειώσεις σε CD, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στα εργαστήρια τεχνολογίας τροφίμων του Perrotis College
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.