Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τεχνικές διαχείρισης stress - Μάθετε τρόπους διαχείρισης των πιέσεων της καθημερινότητας!

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Profetis Consulting Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιώργος Προφέτης: σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA, MBA, PhD) και Life Coaching (Advanced Diploma –Level 4 NCFE, UK). Eίναι έμπειρος σύμβουλος επιχειρηματικής και προσωπικής ανάπτυξης και εισηγητής σεμιναρίων. Συνεργάζεται με ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και στρατηγικής marketing –πωλήσεων. Επίσης, ως προσωπικός σύμβουλος / life coach συνεργάζεται με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους και να πετύχουν ατομικούς στόχους. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων («14 Απλά Μαθήματα Life Coaching», «Οι Χρυσοί Κανόνες της Επιτυχίας», «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» κ.α.). Μέλος της Association for Coaching, UK.
Δρ. Μαρία Φωτιάδου: σπούδασε ψυχολογία (BSc Hons) στο University of Lincoln στη Μ. Βρετανία, ενώ επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη θετική ψυχολογία και την ψυχολογία υγείας (Msc, PhD) στο Coventry University, UK. Ειδικεύτηκε σε Αγγλικά και Αμερικανικά προγράμματα coaching με στόχο την προώθηση τρόπων για καλύτερη ποιότητα ζωής και θετικής, αποτελεσματικής σκέψης και συμπεριφοράς. Διετέλεσε βασικός συνεργάτης του Dr Andy Turner ιδρυτή και υπεύθυνου του προγράμματος life coaching “HOPE” του Coventry University. Έχει κάνει συνεργασίες με άτομα από όλο τον κόσμο και ομιλίες σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια όπου μέρος αυτών έχει προσελκύσει διακρίσεις και βραβεία. Ιδρύτρια της ιστοσελίδας “Life Treasurer Collector” με σκοπό την προβολή ιστοριών επιτυχίας από όλο τον κόσμο και τη μετάδοση αισιοδοξίας και ελπίδας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η λέξη stress σημαίνει “πίεση”. Στην καθημερινότητά μας πιεζόμαστε από ανθρώπους και καταστάσεις, από καθήκοντα, ρόλους και υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει και που πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε κι έτσι νιώθουμε φορτισμένοι, πιεσμένοι. Ενώ είναι αλήθεια ότι ένας μέτριος βαθμός stress μας κρατάει σε εγρήγορση και βελτιώνει την απόδοσή μας, το περισσότερο και παρατεταμένο stress έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις επιδόσεις μας, όσο και στην υγεία μας. Μ’ άλλα λόγια όταν έχουμε πολύ stress που δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, η απόδοσή μας πέφτει, η διάθεσή μας μειώνεται και στο τέλος δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, να διατηρήσουμε αρμονικές σχέσεις με τους γύρω μας, να ευχαριστηθούμε τη ζωή, καθώς είμαστε αγχωμένοι, εκνευρισμένοι και εξαντλημένοι (burn-out). Πραγματικά, το stress πολλές φορές μας “μπλοκάρει” από το να κάνουμε πράγματα που θέλουμε, ενώ επίσης μας εμποδίζει να νιώθουμε καλά, ήρεμα και αρμονικά. Στη σύγχρονη κοινωνία όπου ζούμε και μέσα στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε, είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας στη διαχείριση του stress, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει τόσο στη δουλειά μας (να την κάνουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα), όσο και στην προσωπική μας ζωή, δίνοντάς μας περισσότερη ποιότητα, αίσθηση ευφορίας και επίσης, καλύτερη συνύπαρξη με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.

Σκοπός του Σεμιναρίου
Σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συζητούμε τις πηγές του stress και πως αυτό λειτουργεί, ενώ παράλληλα δίνουμε πρακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση στρεσσογόνων καταστάσεων, την αποφόρτιση και τη χαλάρωσή μας. Επίσης, συζητούμε πως μας επηρεάζουν οι σχέσεις μας, πως μπορεί να μας δημιουργούν stress, πως να αποφεύγουμε "τοξικούς" ανθρώπους και πως να βρίσκουμε καλύτερη ισορροπία μεταξύ των δικών μας "θέλω" και των αναγκών των άλλων. Είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας, να τον καταλάβετε καλύτερα, να τον φροντίσετε περισσότερο, να απελευθερωθείτε από τις πιέσεις, να νιώσετε καλύτερα και να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο και παρουσιασμένο με απλό και εύληπτο τρόπο και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης stress στα πλαίσια της προσωπικής τους βελτίωσης.

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
1. Τι είναι το stress –πηγές –τρόποι λειτουργίας
2. Τρόποι αποφόρτισης από στρεσσογόνες καταστάσεις
3. Θετικός τρόπος σκέψης και πως να τον πετυχαίνουμε
4. Ασκήσεις χαλάρωσης με βάση τον NLP
(relaxation& visualization exercises)
5. Επιρροές τοξικών σχέσεων και stress
6. Δημιουργώντας ένα νέο –αρμονικότερο lifestyle

Πληροφορίες συμμετοχής

- Κόστος παρακολούθησης σεμιναρίου -προσφορά:
3 συναντήσεις Χ 30 Ευρώ (συνολικά 90 Ευρώ)
και για φοιτητές –ανέργους 50 Ευρώ

Οι συναντήσεις / συνεδρίες μπορούν να γίνουν και μέσω Skype / τηλεφωνικά κατόπιν συνεννοήσεως.
Με το πέρας του σεμιναρίου, δίδονται σημειώσεις με το πλήρες υλικό του προγράμματος.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.