Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (TRASH ART) ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ (PAPIER-MÂCHÉ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Σάββας-Aλέξανδρος Κορμανός
Πτυχίο Πολιτικού Mηχανικού, EMΠ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υφαντικής από τον Γ. Παπαδόπουλο και κεραμικής από τον Γ. Pωμύλο. Έχει ασχοληθεί με την κατασκευή μαριονέτας και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχες εκθέσεις. Συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη θεατρική ομάδα «H Παρέα μας». Έχει δώσει πρότυπες θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις κουκλοθέατρου, όπου οι κούκλες-μαριονέτες και τα σκηνικά είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο.

Φαίδρα Κορμανού
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Παρίσι. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας, γλυπτικής, κατασκευής κούκλας και μαριονέτας. Παρακολούθησε, επίσης, σεμινάρια τεχνικής Folding Architecture. Έχει συμμετάσχει με κατασκευές της σε ομαδικές εκθέσεις στο Παρίσι.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους και, συγχρόνως, να μάθουν να κατασκευάζουν από... άχρηστα ή ευτελή υλικά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δημιουργούμε με βάση «αγαπημένα» προσωπικά αντικείμενα ή παρεμβαίνουμε εικαστικά σε υπάρχοντα «άχρηστα» αντικείμενα, μετατρέποντάς τα σε διακοσμητικά. Αξιοποιούμε αντικείμενα και υλικά πεπερασμένης μόδας, αισθητικής και τεχνολογίας σε εφαρμογές χρηστικές και ιδιαίτερα πρωτοποριακές, αναδεικνύοντάς τα στο πλαίσιο μιας καινούριας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης. Το αντικείμενο υποδυόμενο έναν άλλο ρόλο και επανεκτιμώντας τα ταπεινά trash και ευτελή, γίνεται πολύτιμο στις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΝΑΡΞΗ 8/2/2023, ΤΕΤΑΡΤΗ / 6:00-8:00 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

200€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.