Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σύστημα Ψυχιατρικής Διάγνωσης DSM V

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Εξειδικευμένοι καθηγητές του Mediterranean Professional Studies

Σε ποιους απευθύνεται

- Σε σπουδαστές Ψυχολογίας, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Κλινικής Ψυχολογίας , Κλινικής Διάγνωσης και Ψυχοπαθολογίας και συναφών προγραμμάτων.
- Σε επαγγελματίες Ψυχολόγους και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας.
- Σε ειδικευόμενους Ψυχιάτρους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο στο αντικείμενο πρόγραμμα.

Σκοπός

Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους σπουδαστές τη συστηματοποιημένη αυτή γνώση που δεν παρέχεται σε κανένα σχεδόν πρόγραμμα προπτυχιακής εκπαίδευσης, ώστε η σκέψη τους να μπορεί να κινείται διαγνωστικά και να είναι αρτιότεροι και πιο αποτελεσματικοί επαγγελματίες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το DSM-V είναι το πολυαξονικό σύστημα κωδικοποίησης και ταξινόμησης όλων των ψυχικών διαταραχών διεθνώς. Αποτελεί έτσι ένα πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική και αξιόπιστη αξιολόγηση στην κλινική πράξη αλλά και η δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, κλινικών και ερευνητών.

Γιατί να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Η γνώση του διεθνούς συστήματος διάγνωσης των Ψυχικών Διαταραχών είναι πολύτιμη. Αποτελεί την αδιαμφισβήτητη βάση της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας ενός επαγγελματία Ψυχική Υγείας. Συνήθως η γνώση αυτή παρέχεται μόνον από τα μεταπτυχιακά κλινικά προγράμματα ή από τις ομάδες κλινικής εποπτείας των επαγγελματιών. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τον επαγγελματία καταρτίζοντάς τον σχετικά και τον σπουδαστή ήδη από την έναρξη της επαγγελματικής του πορείας.

Πως μπορούν οι καταρτισθέντες να αξιοποιήσουν την πιστοποίηση
Οι καταρτισθέντες αποκτούν πιστοποιημένη γνώση του DSM, κερδίζουν ένα πολύτιμο εργαλείο και εφόδιο δουλειάς και μιλούν τη γλώσσα επικοινωνίας της επιστημονικής τους κοινότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική
Διάρκεια:40 ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.