Κατηγορία:
Οργάνωση & Διοίκηση, Βελτίωση Εταιρικών Διαδικασιών

Lean Six Sigma (6S) Green Belt – IASSC Certified

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Οργάνωση & Διοίκηση, Βελτίωση Εταιρικών Διαδικασιών

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Διευθυντές Ποιότητας, Μηχανικούς, Διαχειριστές έργων οι οποίοι έχουν κάποιες θεμελιώδεις γνώσεις για την μεθοδολογία Lean Six Sigma και θέλουν να πραγματοποιήσουν έργα βελτίωσης στην εταιρεία τους ή σε πιστοποιημένους Lean Six Sigma Yellow belts.

ΣΚΟΠΟΣ

Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ προσφέρει μια διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαίδευση Six Sigma Green Belt που οδηγεί στην αντίστοιχη πιστοποίηση. Το πρόγραμμα Green Belt παράλληλα αποτελεί το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν μελλοντικά οι συμμετέχοντες το Black Belt.
Το Lean Six sigma είναι ένα σύστημα επιχειρηματικής βελτιστοποίησης και εταιρικής διοίκησης που έχει εφαρμογή σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, σε οποιαδήποτε μεγέθους επιχείρηση και σε οποιοδήποτε τμήμα.
Η μεθοδολογία Six Sigma (6σ) είναι ένας δομημένος τρόπος προσέγγισης για τη μείωση των ελαττωματικών προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους. Χρησιμοποιεί μια σειρά από δοκιμασμένα και μοντέρνα εργαλεία από το χώρο του TQM (Total Quality Management), της Στατιστικής και του Lean Management.
Εφαρμόζεται για πάνω από δύο δεκαετίες σε εταιρείες (βιομηχανικές και παροχής υπηρεσιών) που θεωρούνται ηγέτιδες στο χώρο τους, με θεαματικά αποτελέσματα. Ο στόχος του πενθήμερου σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες τη μεθοδολογία προσέγγισης DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) και τα επιμέρους εργαλεία μέσα από ένα μείγμα παρουσιάσεων πρακτικών ασκήσεων και cases studies.
Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα μετά τη λήξη του σεμιναρίου να δώσουν εξετάσεις (στα αγγλικά) μέσω του διεθνή φορέα πιστοποίησης IASSC για την απόκτηση του Six sigma Green belt certification (level 2). Ο πιστοποιημένος Lean Six sigma Green Belt, μπορεί να ηγείται έργων βελτίωσης μικρής ή μεσαίας εμβέλειας ή να συμμετέχει κάτω από την εποπτεία ενός Black Belt σε μεγαλύτερα έργα (projects).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Θέματα του σεμιναρίου:

 • Ανασκόπηση των yellow belt topics
 • Προηγμένη Γραφική Ανάλυση
 • Multi-Vari Σχεδιασμός
 • Variation Trees και Funneling
 • Έλεγχος Υπόθεσης
 • Θεώρημα κεντρικού ορίου
 • Χάρτης πορείας Στατιστικής Ανάλυσης
 • Έλεγχος Mean με t-test
 • One Way ANOVA
 • Nonmanufacturing Εφαρμογές
 • Συσχέτιση και Παλινδρόμηση
 • Multi-Vari Ανάλυση
 • Σχεδιασμός Ελέγχου Διεργασίας
 • Σχεδιασμός Project & Παραδοτέα
 • Ανασκόπηση Project
 • Τελικές Εξετάσεις

Define Phase – Αναγνώριση και Καθορισμός προβλήματος
Χαρακτηριστικά μεθοδολογίας 6 σίγμα, ευθύνες και ρόλοι της διοίκησης, κουλτούρα εταιρείας, υλοποίηση μεθοδολογίας και τρόπος επιλογής σωστών προγραμμάτων βελτίωσης

Lean fundamentals (5s & 8 wastes) - Λιτή Παραγωγή
Τι είναι η Λιτή παραγωγή, αξία και απώλειες, ανάδειξη απωλειών στην παραγωγή, η μεθοδολογία VSM (Value Stream Mapping), μειώνοντας τις απώλειες, παρουσίαση εργαλείων

Measure phase - Μέτρηση
Σχεδίαση και μέτρηση της απόδοσης σε σχέση με τις απαιτήσεις του πελάτη. Ανάπτυξη της βασικής γραμμής των συστημάτων μέτρησης των ατελειών και αναγνώριση των ευκαιριών βελτίωσης

Control phase - Έλεγχος
Στατιστικός έλεγχος, παρουσίαση στατιστικών εργαλείων για την τεκμηρίωση της βελτίωσης, καθιέρωση μέτρων της διεργασίας, δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης και ελέγχου της διεργασίας.

Recap on learnings – Measure phase - Μέτρηση
Συνοπτική παρουσίαση των φάσεων που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στο πρώτο επίπεδο, παρουσίαση των εν δυνάμει έργων βελτίωσης των συμμετεχόντων, μέτρηση της απόδοσης σε σχέση με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Analyze phase 1 – Ανάλυση
Ανάλυση δεδομένων, αναγνώριση αιτιών της μεταβλητότητας, δημιουργία στατιστικών αποδείξεων, δέσμευση στόχων βελτίωσης

Analyze phase 2 – Ανάλυση
Ανάλυση δεδομένων μέσω του στατιστικού εργαλείου Minitab και μέσω πρακτικών ασκήσεων

Improve phase - Βελτίωση
Προσδιορισμός λύσεων, εφαρμογή λύσεων και στατιστική παρακολούθηση, βελτίωση λύσεων

Control phase – Έλεγχος
Στατιστικός έλεγχος, παρουσίαση στατιστικών εργαλείων για την τεκμηρίωση της βελτίωσης, καθιέρωση μέτρων της διεργασίας, δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης και ελέγχου της διεργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημαντική σημείωση: Η παρακολούθηση του προγράμματος αυτού έχει ως προαπαιτούμενο την προηγούμενη παρακολούθηση του προγράμματος Yellow belt ή την κατοχή πιστοποιητικού Lean Six Sigma Yellow belt

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας