Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Workshop στις Νευρογενείς Διαταραχές Επικοινωνίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ταφιάδης Διόνυσος, MSc, PhD (c) Λογοπαθολόγος Διδάσκων ΤΕΙ Ηπείρου, Τμήμα Λογοθεραπείας

Σε ποιους απευθύνεται

- Σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε Κέντρα Αποκατάστασης, Κέντρα Λογοθεραπείας και σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία.
- Σε επαγγελματίες λογοπαθολόγους, λογοθεραπευτές, λογοπαιδικούς διαφόρων θεραπευτικών προσεγγίσεων που επιθυμούν να ενσωματώσουν νέες τεχνικές στη δουλειά τους.
- Σε φοιτητές/τριες και απόφοιτους λογοθεραπείας και ανθρωπιστικών/ κοινωνικών επιστημών που διαθέτουν κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο σε αυτές τις διαταραχές και επιθυμούν να εξοικειωθούν στην εφαρμογή τεχνικών για συγκεκριμένα προβλήματα.
- Σε εργαζόμενους/ες σε χώρους ψυχικής υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές/τριες, εργοθεραπευτές/τριες), οι οποίοι/ες αναζητούν επαγγελματική εξέλιξη και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Σκοπός

Το πρόγραμμα καλύπτει θεμελιώδεις θεωρητικές έννοιες και τεχνικές για τις Νευρογενείς Διαταραχές της Επικοινωνίας και των εφαρμογών τους σε διαφορετικά πλαίσια υγείας. Γίνεται αναφορά στην κλινική εικόνα της Αφασίας, της Άνοιας, της Απραξίας,της Δυσαρθρίας και των Κρανιοεγκεφαλικών Κακώσεων (ΚΕΚ). Εισάγει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σε συγκεκριμένα μοντέλα και τρόπους παρέμβασης σε προβλήματα που συχνά οι ειδικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν στην κλινική πρακτική. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με έμφαση στην εκμάθηση δεξιοτήτων και τεχνικών διάγνωσης και θεραπείας και πως εφαρμόζονται.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε τέσσερις (4) διδακτικές συναντήσεις με φυσική παρουσία, διάρκειας 6 ωρών. Η επιλογή να γίνεται Σάββατα από τις 11:00πμ., έως 19:00μμ, έγινε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και των φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.Σκοπός του προγράμματος είναι να εξελίξει και να βελτιώσει θεωρητικές έννοιες και βασικές στρατηγικές και τεχνικές που εφαρμόζονται στην θεραπεία αυτών των διαταραχών, με στόχο να τις ενσωματώσει σε ένα πλαίσιο παρέμβασης για συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάζονται. Οι θεματικές ενότητες είναι δομημένες έτσι, ώστε να παρουσιαστούν συγκεκριμένος αριθμός περιστατικών ανά διαταραχή και σε ομάδεςθα δημιουργηθούν πρωτόκολλα διάγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων που συχνά απαντώνται στην κλινική πρακτική. Το πλαίσιο εκπαίδευσης έχει κυρίως πρακτικό προσανατολισμό.

Δομή και Περιεχόμενο:
Ενότητα 1:Αφασία
Ενότητα 2:Άνοια
Ενότητα 3:Απραξία-Δυσαρθρία
Ενότητα 4:Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια:24 ώρες
Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.