Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Certified IEMT Practitioner

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Facilitator - Κωνσταντίνος Μπιμπλής,νευροφυσικός και πιστοποιημένος εκπαιδευτής IEMT &Trainer of NLP από την Society of NLP και INLPTA. Τα τελευταία 15 χρόνια κάνει εκπαιδεύσεις για ιδιώτες και οργανισμούς, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως πληροφορία της τεχνολογίας, επιστήμη, υπηρεσίες τουρισμού, NLP και προσωπική ανάπτυξη, κάνοντας χρήση των τελευταίων τεχνολογικών επιτευγμάτων στον τομέα των νεύρο-επιστημών και έρευνας του τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου.
Co – Facilitator - Νίκος Φραγκιάς, διευθυντής του Kariera.gr Training & Development Centre, Trainer of NLP, Systemic Psychology Counselor, MBA, με μετεκπαίδευση σε Κλινική Ύπνωση & Ψυχοθεραπεία καθώς και Provocative & Clean Language. Είναι επισκέπτης εισηγητής σε αρκετούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Director of Dynamic Equilibrium System UK και εισηγητής σε προγράμματα ειδικευμένα για παιδιά Αγγλικών επαγγελματικών κολεγίων με τίτλους : Linguistic for Leadership (Socrates Method) – Meta Communication – Metaphors & Ancient Greek – System Thinking. Διαθέτει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία σε μεγάλες εταιρείες, ως HR Director & Operation Manager. Σαν σύμβουλος έχει εργαστεί σε Εταιρείες Ανθρώπινου Δυναμικού & Training Consultant. Τα τελευταία 12 χρόνια είναι εισηγητής σε σεμινάρια εκπαίδευσης στελεχών, Soft Skills, Sales, EQ, NLP, Emotional Customer Service & Customer Experience, Telemarketing, Management Skills.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Ενιαία Θεραπεία Κίνησης Ματιών αποτελεί μια βραχεία διεργασία αλλαγής που παράγει ραγδαία αλλαγή στον τομέα των ανεπιθύμητων εντυπωμάτων συναισθήματος και ταυτότητας. Η διεργασία και οι αλγόριθμοι της τεχνικής απαντούν στο εξής ερώτημα: "Πώς έμαθε ο πελάτης να νιώθει έτσι, για αυτό το θέμα;" και εφαρμόζεται συγκεκριμένη αλλαγή στην σωστή τοποθεσία εντός του μοντέλου κόσμου του πελάτη.

Με το να χτίζουμε λειτουργικότητα εντός της προβληματικής κατάστασης, η θεραπεία IEMT φέρνει τον πελάτη περισσότερο στο παρόν και του επιτρέπει να παραμείνει μόνιμα εκτός των παρελθόντων αρνητικών εμπειριών.

Για τον θεραπευτή, η IEMT αφορά το ακριβές καλιμπράρισμα. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες που εμπεριέχουν κινήσεις ματιών, οι κινήσεις των ματιών εδώ δεν είναι καθόλου τυχαίες ούτε αποτελούν απλά μια επαναλαμβανόμενη αριστερή και δεξιά κίνηση με την ελπίδα απλά ότι θα επιφέρουμε αλλαγή. Η εκπαίδευση παρέχει στον θεραπευτή τα μέσα και τον τρόπο για να μπορεί να καλιμπράρει επακριβώς ποιόν άξονα μέσω του οποίου να κινεί τα μάτια, έτσι ώστε να καταφέρει να φέρει την αλλαγή με ακρίβεια και με απίστευτη ταχύτητα.

Η IEMT δεν αποτελεί την μεγάλη ενοποιημένη θεωρία θεραπείας και διεργασίας αλλαγής, όμως αποτελεί σίγουρα ένα πολύ χρηστικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη του θεραπευτή και επίσης είναι ένα εξαίσιο θεραπευτικό εργαλείο για συναισθηματική αλλαγή καθώς και ένα παραγωγικό εργαλείο για αλλαγή ταυτότητας. Η IEMT μας προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα εκεί που προηγουμένως κάποιο αίσιο αποτέλεσμα θα φάνταζε απίθανο.

Η πείρα μας δείχνει πως τέτοιες εφαρμογές θεραπειών κίνησης ματιών είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές αναφορικά με παρεμβατικές εικόνες και φαινόμενα "flashback". Στην ουσία, η μέθοδος περιλαμβάνει το να κρατάμε τις προβληματικές εικόνες στο νου ενόσω τα μάτια κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα αυτού είναι πως συχνά χάνουν οι εικόνες αυτές τη συναισθηματική τους δύναμη και γίνονται πολύ λιγότερο ενοχλητικές.

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα θολώνει ή χάνει την εστίαση της, μεγαλώνει σε απόσταση, αλλάζει τοποθεσία στο χρόνο και μειώνεται σημαντικά η συναισθηματική της ένταση.

Η Ενιαία Θεραπεία Κίνησης Ματιών αναπτύχθηκε αρχικά από τους Steve και Connirae Andreas που είχαν ένα μοντέλο Ενσωμάτωσης της Κίνησης Ματιών. Αυτό ακολούθησε την παρατήρηση ενός αριθμού νευρολογικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά τις θεραπευτικές κινήσεις των ματιών, όπως αυτές συμβαίνουν τη στιγμή που οι προβληματικές εικόνες αλλάζουν τη συναισθηματική τους κωδικοποίηση. Ύστερα αναπτύχθηκε μια συγκεκριμένη σειρά εφαρμογών αυτών των φαινομένων που έδωσε την δυνατότητα στην Θεραπεία της IEΜ να εφαρμόζεται ειδικότερα σε περιοχές νευρολογικών εντυπωμάτων, δηλ. σε εντυπώματα συναισθημάτων και κάποια εντυπώματα ταυτότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2014.
Ώρα προσέλευσης: 09:30, Ώρα έναρξης: 10:00, Ώρα λήξης: 18:00

Κόστος συμμετοχής
Εταιρίες (ατομικό): 450,00 €
Ιδιώτες (ατομικό): 400,00 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.