Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οργάνωση & διαχείριση χρόνου! Βάλτε προτεραιότητες - εστιάστε στα σημαντικά - απολαύστε περισσότερα!

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Profetis Consulting Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιώργος Προφέτης, BA, MBA, PhD, SAC Dip –Business & Life Coach
Ο Γιώργος Προφέτης διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων, έχοντας συνεργαστεί με ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων σε θέματα οργάνωσης, ανθρώπινου δυναμικού, ανάπτυξης πωλήσεων και εκπαίδευσης στελεχών. Επίσης, έχει σημαντική εμπειρία ως προσωπικός σύμβουλος -life coach συνεργαζόμενος με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους και να πετύχουν ατομικούς στόχους.

Σκοπός

Ο χρόνος είναι μια μορφή ενέργειας που είτε την αξιοποιούμε προς όφελός μας, για να επιτύχουμε τους στόχους μας είτε τη σπαταλούμε, οπότε μειώνουμε την απόδοσή μας στα σημαντικά πράγματα της δουλειάς και της ζωής μας και “μένουμε πίσω”. Η αναβλητικότητα και η έλλειψη σωστής οργάνωσης χρόνου είναι δύο από τα βασικότερα αίτια που δεν πετυχαίνουμε όσα θα μπορούσαμε και δεν απολαμβάνουμε τους καρπούς της επιτυχίας μας. Στο σεμινάριο αυτό θα συζητήσουμε πως να θέτουμε ξεκάθαρους στόχους και να ευθυγραμμίζουμε τις ενέργειές μας μ' αυτούς, πως να ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας, πως να αποφεύγουμε τους “κλέφτες χρόνου”, έτσι ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας αποδοτικότερη, αλλά και να έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πρόγραμμα για όλους όσους θέλουν να μάθουν πως να αξιοποιούν καλύτερα το χρόνο τους και να είναι πιο αποτελεσματικοί στον τομέα τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο αείμνηστος γκουρού της προσωπικής ανάπτυξης Jim Rohn είχε πει κάποτε: "ο χρόνος είναι σημαντικότερος από το χρήμα, γιατί το δεύτερο μπορούμε να το δημιουργήσουμε ακόμη κι αν χαθεί...". Πράγματι, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και ο τρόπος που τον χρησιμοποιούμε αντανακλά τις προτεραιότητές μας και το πως βλέπουμε τη ζωή μας. Αν έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε πράγματα στη ζωή μας και τα θέλουμε πραγματικά, οργανωνόμαστε ανάλογα. Αντίθετα, αν επιδιώκουμε την προσωρινή ευχαρίστηση, αγνοώντας τις συνέπειες των πράξεων (ή των παραλείψεών μας), τότε πηγαίνουμε "γύρω-γύρω", χωρίς να κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά. Πολλοί, ακούγοντας λέξεις όπως "οργάνωση", "διαχείριση χρόνου και στόχων" κλπ. αγχώνονται ή νομίζουν ότι θα χάσουν τον αυθορμητισμό τους... Δεν είναι έτσι! Στην πραγματικότητα οργανώνοντας καλύτερα το χρόνο μας, έχουμε περισσότερες επιτυχίες στη ζωή μας και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση, λιγότερα απρόβλεπτα πράγματα και περισσότερα περιθώρια για ελεύθερο χρόνο, χαλάρωση και στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν, ο χρόνος δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και μεγαλύτερη απόλαυση και ο τρόπος που τον διαχειριζόμαστε είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας, αρκεί να το πάρουμε απόφαση!

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
1. Ο χρόνος ως μορφή ενέργειας
2. Συνέπειες της κακής οργάνωσης χρόνου
3. Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας κάθε πρωί
4. Ο νόμος του Pareto (80/20) στη διοίκηση χρόνου
5. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων: «σημαντικό», «επείγον», «ωφέλιμο», «ευχάριστο»
6. Συνήθεις «κλέφτες χρόνου» στο εργασιακό και το προσωπικό περιβάλλον
7. Πως να εργάζεστε με πρόγραμμα και οργάνωση: πρακτικές συμβουλές
8. Αναβλητικότητα: τι είναι και πως αποφεύγεται

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Το σεμινάριο υλοποιείται σε group 4-8 ατόμων.
- Διάρκεια προγράμματος: 5 ώρες (2 απογευματινές συναντήσεις Χ 2½ ώρες). Ώρες: 6:00’μμ-8:30΄μμ
- Δικαίωμα συμμετοχής: 90 Ευρώ
- Παρέχεται 20% έκπτωση σε φοιτητές και ανέργους

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.