Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δουλεύοντας με παιδιά και εφήβους που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο Ασπεργκερ: αιτίες, επιπτώσεις και θεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το σύνδρομο Άσπεργκερ καθώς και για την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε το σύνδρομο Άσπεργκερ. Είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση καθώς και σε περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Οι θεραπευτικοί στόχοι είναι: 1) το παιδί να μάθει να εκφράζει και να διαχειρίζεται το συναίσθημα του είτε λεκτικά είτε συμβολικά 2) το παιδί να εξασκηθεί στις κοινωνικές δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι και 3) η αντιμετώπιση εμμονών. Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας που στηρίζεται στην συμβολική φύση του παιχνιδιού και επιτρέπει στο παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και να μετασχηματίσει τα βιώματά του παιδιού διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού και θα παίξουνε συμβολικά με διάφορα υλικά και παιχνίδια. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (case studies). Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το σύνδρομο Άσπεργκερ καθώς και για την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Πληροφορίες συμμετοχής

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο χώρο του Έρμα καθώς και online.

Κόστος Συμμετοχής

40€
Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.