Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σχολή Γονέων - Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Συντονίστρια: Ιωάννα Κούρια, είναι Ψυχολόγος, με ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων. Έχει παρακολουθήσει το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική–Οικογενειακή Θεραπεία της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής καθώς και σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης για τη διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο συντονισμό σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους γονείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους αλλά και να λάβουν μια πρώτη συμβουλευτική από κάποιον ειδικό.

Σκοπός

Σκοπός των Ομάδων μας είναι η συμβουλευτική γονέων, η ενημέρωσή τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, αλλά και η δική τους ψυχοσυναισθηματική στήριξη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο ρόλο τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι γονείς ως βασικοί συντελεστές διαμόρφωσης της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα. Γι αυτό και η στήριξή τους σε κρίσιμα για εκείνους θέματα είναι αναγκαία σήμερα. Οι ομάδες / Σχολές Γονέων είναι ένας χώρος συνάντησης, βοήθειας, ενημέρωσης και ψυχο-εκπαίδευσης των γονέων σε θέματα που αφορούν την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Στηρίζοντας τους ενήλικες βοηθάμε τα παιδιά.

Συγκεκριμένα οι ομάδες γονέων είναι τόπος:
• Ενημέρωσης και επικοινωνίας.
• Έκφρασης συναισθημάτων.
• Συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων.
• Αναζήτησης τρόπων επίλυσης προβλημάτων
• Προβληματισμού και εκπαίδευσης του γονέα
Οι ομάδες γονέων θα ξεκινάνε με μια μικρή εισήγηση από το συντονιστή και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση μέσα στην ομάδα Τα θέματα που θα αναλύονται κάθε φορά θα καθορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους γονείς ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικά θέματα: Σχολείο (επίδοση, βαθμοί, μελέτη, προβλήματα), σχέσεις με συνομηλίκους– φιλίες, προβλήματα συμπεριφοράς-επιθετικότητας, ελεύθερος χρόνος, παιχνίδι, τηλεόραση– ηλεκτρονικά παιχνίδια– ηλεκτρονικός υπολογιστής, ύπνος, ζήλια, φόβοι, πένθος-απώλεια, διαζύγιο, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σχέσεις με γονείς και αδέρφια, εξωσχολικές δραστηριότητες, ναρκωτικά , επαγγελματικός προσανατολισμός, όρια κ.α.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: Από 25/01/14 έως 30/05/14, 2 φορές το μήνα.
Ημέρα / Ώρα: Κάθε δεύτερο Σαββάτο 11:00 - 13:00.Εκτός εορτών και αργιών. Το πρόγραμμα θα ορισθεί σε συνεννόηση με την Ψυχολόγο.
Κόστος συμμετοχής: 75 Eυρώ / μήνα. Διάρκεια: 4 μήνες.
Οι ομάδες θα αποτελούνται από 10-12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.