Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δημιουργία Κόμικς

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη (Εκπαιδευτικός πληροφορικής, Συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων)

Σε ποιους απευθύνεται

- Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ανεξαρτήτως ειδικότητας.
- Σε φοιτητές και σπουδαστές.
- Σε εκπαιδευτές μεικτής μάθησης (Blended Learning Trainers).
- Σε διευθυντές και στελέχη ιδιωτικών και δημοσίων εκπαιδευτηρίων.
- Σε διευθυντές και στελέχη Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.
- Σε όσους οργανώνουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα.
Προαπαιτούμενες γνώσεις: Βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Comic είναι μια τέχνη που στοχεύει ν' αφηγηθεί ιστορίες, αξιοποιώντας εικαστικά και λογοτεχνικά εκφραστικά μέσα και συνδυάζει στοιχεία από την Ζωγραφική, το Σχέδιο, την Γραφιστική, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, την Λογοτεχνία.
Η ένταξη των comics στη μαθησιακή διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ερεθισμάτων για την αναζήτηση γνώσης, τόσο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με τη σχολική εκπαίδευση, όσο κυρίως για θέματα που αφορούν στην ευρύτερη κατανόηση και κοινωνική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τις Μουλά & Κοσεγιάν (2011) «Η αξιοποίηση των κόμικς στην εκπαίδευση ανανεώνει το παρωχημένο οπλοστάσιο των διδακτικών μεθόδων, εξασφαλίζει τη θετική ανταπόκριση των μαθητών και εντέλει γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη ζωή εντός και εκτός σχολείου».
Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε μια από τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα με τη βοήθεια των σύγχρονων διατιθέμενων τεχνολογικών εργαλείων.
Υπάρχει μια πληθώρα εργαλείων για τη δημιουργία κόμικς είτε δισδιάστατων ( 2D ), είτε τρισδιάστατων ( 3D ). Τα εργαλεία παρουσιάσεων (Microsoft PowerPoint, Impress, Keynote κ.α.) όπως και τα εργαλεία κειμενογράφων (Word, Writer, Pages κ.α.) αποτελούν μια αξιόλογη πρόταση για την δημιουργία γρήγορων και εύκολων ψηφιακών ιστοριών, καθώς δεν χρειάζονται έξτρα εγκαταστάσεις και κατέβασμα, αφού στους περισσότερους υπολογιστές μας τα έχουμε ήδη εγκατεστημένα.
Εκτός από τα συγκεκριμένα λογισμικά υπάρχουν πολλές διαδικτυακά προσφερόμενες λύσεις από τις οποίες θα εξετάσουμε εκείνες που είναι ελεύθερες και υποστηρίζουν την ελληνική γραφή.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Σεμινάριο μέσω διαδικτύου με τη Μέθοδο Blended Learning που συνδυάζει σύντομες ζωντανές εισηγήσεις (webinars), μαγνητοσκοπημένα ζωντανά σεμινάρια, μελέτη υλικού, ανάπτυξη εργασιών για την καλύτερη εμπέδωση κάθε μαθήματος και συνεχή υποστήριξη από τους εισηγητές/μέντορες μέσω του forum του μαθήματος και του Skype.
- Κόστος συμμετοχής 65€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.