Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης & εξειδίκευσης στο Συστημικό Ψυχόδραμα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, όπως Ψυχολόγους, Ψυχίατρους, Ειδικευόμενους Ψυχιάτρους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές με ειδική εκπαίδευση, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ., καθώς και φοιτητές του κλάδου.

Σκοπός

Το πρόγραμμα για το Συστημικό Ψυχόδραμα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής – Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Υπουργείο Παιδείας/Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), αποτελεί μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε μια μορφή αυτοτελούς βιωματικής – αφηγηματικής ψυχοθεραπείας που συναρθρώνει κατάλληλα κύρια στοιχεία της συστημικής προσέγγισης με την προσωποκεντρική, την Gestalt και το κλασσικό ψυχόδραμα. Εφαρμόζεται με διάφορες παραλλαγές στην θεραπεία όλου σχεδόν του φάσματος των ψυχικών διαταραχών, αλλά και σε ανθρώπους που επιδιώκουν αυτογνωσία και ενημερότητα στην ανθρώπινη επικοινωνία. Χρησιμοποιείται όχι μόνο στα πλαίσια θεραπευτικής ομάδας, αλλά και στην θεραπεία οικογένειας, ζεύγους, δικτύου και ατομικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεωρία:
1. Εισαγωγή στις αρχές του συστημικού σκέπτεσθαι, της προσωποκεντρικής προσέγγισης και της προσέγγισης Gestalt.
2. Αναπτυξιακά στάδια ατόμου – οικογένειας και κύκλος ζωής.
3. Πολιτισμικές διαφορές στην οικογενειακή οργάνωση – ποικιλία μοντέλων
4. Μοντέλα αλλαγής και ψυχολογικές προσεγγίσεις.
5. Σχολές οικογενειακής θεραπείας, προσωποκεντρικής, Gestalt (βίντεο, προσομοιώσεις)
6. Εφαρμογές σε ποικιλία ψυχοπαθολογικών καταστάσεων
7. Εφαρμογές σε ομάδες αυτογνωσίας
8. Εφαρμογές στην έρευνα
9. Βιβλιογραφία

Προσωπική θεραπευτική εμπειρία του εκπαιδευόμενου:
1. Γενεόγραμμα εκπαιδευόμενου
2. Αυτοαναφορά σε βιωματικές ασκήσεις και ομάδες εποπτείας.
3. Διδακτική ψυχοθεραπεία ομάδας (ένα έτος συστημική, ένα έτος προσωποκεντρική, ένα έτος Gestalt)

Κλινική εμπειρία:
1. Συμμετοχή ως μέλος ομάδων θεραπευτών (Β΄ έτος)
2. Συμμετοχή ως συνθεραπευτής (Γ΄έτος)
3. Εποπτεία (ομαδική και ατομική)

Το βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Συστημικό Ψυχόδραμα δύναται να διαρκέσει τρία ή τέσσερα χρόνια. Ανάλογα με την διάρκεια των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εγγραφούν ως τακτικά μέλη στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής, την ΕΕΣΚΕΨΟ και την E.F.T.A.
Κάθε έτος περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση με βιωματική μέθοδο, η οποία διαρκεί 150 ώρες ανά έτος. Πιο αναλυτικά, η εκπαίδευση παρέχεται σε 10 Σαββατοκύριακα ανά ακαδημαϊκό έτος. Κάθε μάθημα διαρκεί 15 ώρες και το ωράριο ορίζεται ως εξής: Σάββατο 10 πμ. – 7 μμ. (Θεωρητική εκπαίδευση) και Κυριακή 10 πμ. με 4 μμ. (Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση).
Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ετών της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές παρακολουθούν επιπρόσθετα δίωρη, εβδομαδιαία ομαδική θεραπεία κατά τους μήνες των μαθημάτων. Το σύνολο της ομαδικής θεραπείας (κατά προσέγγιση) αντιστοιχεί σε 80 ώρες.
Στους αποφοίτους του τριετούς προγράμματος απονέμεται Δίπλωμα στη Συστημική Συμβουλευτική. Στους αποφοίτους του τετραετούς προγράμματος απονέμεται Δίπλωμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Επίσης, χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης με την ολοκλήρωση κάθε έτους φοίτησης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος
Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται στα 1900 ευρώ για τους ιδιώτες ( 10 μηνιαίες δόσεις των 190 ευρώ) και για τους φοιτητές/ανέργους στα 1700 ευρώ (10 μηνιαίες δόσεις των 170 ευρώ). Εφάπαξ πληρωμή έτους: 1700 ευρώ. Στα δίδακτρα περιλαμβάνονται τόσο οι ώρες θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης, όσο και οι ώρες της ομαδικής θεραπείας (σύνολο 230 ώρες).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.