Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Το Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ανθή Μπελλέ: ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη life coach

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε φοιτητές και σπουδαστές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το καινοτόμο μοντέλο της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών.

ΣΚΟΠΟΣ

Nα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth: να κατανοήσουν το θεωρητικό του υπόβαθρο και το πώς εφαρμόζεται.

- Kατανοήση των ασυνείδητων μηχανισμων επιλογής συντρόφου
- Γνωριμία με τη θεραπεία Gestalt, to Ψυχόδραμα και το N.L.P.
- Κατανόηση της θεραπευτικής διαδικασίας μέσα από την οποία ο θεραπευτής βοηθάει το θεραπευόμενο να αλλάξει τα εσωτερικευμένα δυσλειτουργικά μοτίβα επιλογής συντρόφου και συμπεριφοράς και τα σχετικά συναισθήματα, μετατρέποντάς τα σε επιθυμητά και λειτουργικά.
- Κατανόηση των δυσκολιών που προκύπτουν στη διαδικασία και της μεθοδολογίας αντιμετώπισής τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Περιεχόμενα του σεμιναρίου
Α΄ ΜΕΡΟΣ: Η θεωρία του μοντέλου και εξοικείωση με τις σχετικές έννοιες
Β΄ ΜΕΡΟΣ: Τα μεθοδολογικά εργαλεία: το «τεστ της επιλογής» ως διαγνωστικό και αυτογνωσιακό εργαλείο. Θα δοθεί στους συμμετέχοντες προς συμπλήρωση και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Γ΄ ΜΕΡΟΣ: Η εφαρμογή του μοντέλου. Η Gestalt, το Ψυχόδραμα και το N.L.P. στη θεραπευτική διαδικασία. Προβολή βίντεο με την ψυχοθεραπεύτρια να δουλεύει με θεραπευόμενη. Συζήτηση.

Μεθοδολογία
Το Ψυχογενετικό Σύστημα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι τα στοιχεία της προσωπικότητας, οι συναισθηματικές αντιδράσεις και το είδος των δεσμών που αναπτύσσονται στις συντροφικές σχέσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA και στην πεποίθηση ότι τα μοτίβα της συμπεριφοράς στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι τα αποτελέσματα της επιρροής του περιβάλλοντος που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Eίναι ένα μοντέλο που περιγράφει τα ενδοβλημένα μοτίβα επιλογής συντρόφου και σχέσεων και τα μεθοδολογικά εργαλεία για την αλλαγή αυτών των μοτίβων στα επιιθυμητά. Η πρακτική του εφαρμογή στη θεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει: το τεστ της επιλογής, τεχνικές Gestalt, Ψυχοδράματος και Νευρωγλοσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Διάρκεια: 5 ώρες
- Κόστος: 60 ευρώ ανά συμμετέχοντα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας