Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Το Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ανθή Μπελλέ: ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη life coach

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε φοιτητές και σπουδαστές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το καινοτόμο μοντέλο της Anne Teachworth για τη θεραπεία ζευγαριών.

Σκοπός

Nα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Ψυχογενετικό Σύστημα της Anne Teachworth: να κατανοήσουν το θεωρητικό του υπόβαθρο και το πώς εφαρμόζεται.

- Kατανοήση των ασυνείδητων μηχανισμων επιλογής συντρόφου
- Γνωριμία με τη θεραπεία Gestalt, to Ψυχόδραμα και το N.L.P.
- Κατανόηση της θεραπευτικής διαδικασίας μέσα από την οποία ο θεραπευτής βοηθάει το θεραπευόμενο να αλλάξει τα εσωτερικευμένα δυσλειτουργικά μοτίβα επιλογής συντρόφου και συμπεριφοράς και τα σχετικά συναισθήματα, μετατρέποντάς τα σε επιθυμητά και λειτουργικά.
- Κατανόηση των δυσκολιών που προκύπτουν στη διαδικασία και της μεθοδολογίας αντιμετώπισής τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα του σεμιναρίου
Α΄ ΜΕΡΟΣ: Η θεωρία του μοντέλου και εξοικείωση με τις σχετικές έννοιες
Β΄ ΜΕΡΟΣ: Τα μεθοδολογικά εργαλεία: το «τεστ της επιλογής» ως διαγνωστικό και αυτογνωσιακό εργαλείο. Θα δοθεί στους συμμετέχοντες προς συμπλήρωση και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Γ΄ ΜΕΡΟΣ: Η εφαρμογή του μοντέλου. Η Gestalt, το Ψυχόδραμα και το N.L.P. στη θεραπευτική διαδικασία. Προβολή βίντεο με την ψυχοθεραπεύτρια να δουλεύει με θεραπευόμενη. Συζήτηση.

Μεθοδολογία
Το Ψυχογενετικό Σύστημα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι τα στοιχεία της προσωπικότητας, οι συναισθηματικές αντιδράσεις και το είδος των δεσμών που αναπτύσσονται στις συντροφικές σχέσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA και στην πεποίθηση ότι τα μοτίβα της συμπεριφοράς στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι τα αποτελέσματα της επιρροής του περιβάλλοντος που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Eίναι ένα μοντέλο που περιγράφει τα ενδοβλημένα μοτίβα επιλογής συντρόφου και σχέσεων και τα μεθοδολογικά εργαλεία για την αλλαγή αυτών των μοτίβων στα επιιθυμητά. Η πρακτική του εφαρμογή στη θεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει: το τεστ της επιλογής, τεχνικές Gestalt, Ψυχοδράματος και Νευρωγλοσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.)

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια: 5 ώρες
- Κόστος: 60 ευρώ ανά συμμετέχοντα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.