Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ο ύπνος και οι διαταραχές του ύπνου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς - Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Χ. Τσέκου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Η Χαρά Τσέκου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London της Αγγλίας. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Imperial College, University of London. Εκπαιδεύτηκε στην γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία στο ΙΕΘΣ. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τη μελέτη της αρχιτεκτονικής του ύπνου σε ασθενείς με σχιζοφρένεια. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2007. Από το 2004 έως το 2006 εργαζόταν στην Μονάδας Μελέτης Ύπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), και από το 2007 έως το 2012 στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός). Παράλληλα ασκεί από το 2005 ιδιωτικά το επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και σε όποιον ενδιαφέρεται να εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της φυσιολογίας και παθολογίας του ύπνου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βασικός σκοπός του εκπαιδευτικού αντικειμένου είναι η εκπαίδευση σχετικά με τη λειτουργία του ύπνου σε ένα πολυεπίπεδο διεπιστημονικό πλαίσιο, όπως επίσης η εξοικείωση με τις διαταραχές του ύπνου, οι μηχανισμοί με τους οποίους εγκαθίστανται, και οι κυριότερες μέθοδοι θεραπευτικής αντιμετώπισής τους στα πλαίσια του βιο-ψυχο-κοινωνικού μοντέλου με έμφαση στις ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Επιδιώκουμε οι συμμετέχοντες: Να αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τη φυσιολογική λειτουργία του ύπνου, τις διαταραχές του ύπνου, τον τρόπο με τον οποίο οι δυσκολίες στον ύπνο μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του ατόμου και να εκπαιδευτούν στις ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους εστιάζοντας στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική παρέμβαση για την αϋπνία

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: 15 & 16 Ιουνίου 2013, 10.00 – 15.00 ώρα
  • Κόστος Συμμετοχής: 80 €
  • Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.