Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κάρτες KEG: Κλειδιά για τη Συναισθηματική Ανάπτυξη / Κάρτες CBT και Κάρτες Επαναπροσδιορισμού Αποφάσεων

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Eleanor Avinor (PhD, MSc, MA), υπεύθυνη του θεραπευτικού σκέλους των καρτών KEG, συνταξιούχος πανεπιστημιακός, ανώτερο στέλεχος του Πανεπιστημίου της Χάιφα, ψυχοθεραπεύτρια στην ψυχιατρική μονάδα του νοσοκομείου του Bnei Zion
Joanne Silman (ME), επικεφαλής του τομέα διοίκησης και υπεύθυνη του τεχνικού σκέλους των καρτών, μηχανικός συστημάτων.

Σκοπός

Στόχος των καρτών είναι να δώσουν τη δυνατότητα στον θεραπευόμενο να εντοπίσει πρώιμα σενάρια και μοτίβα της ζωής του τα οποία δεν είναι πλέον λειτουργικά και να πάρει νέες αποφάσεις που θα είναι πιο αποτελεσματικές στην τωρινή του ζωή. Του δίνουν επίσης τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τις αποφάσεις και τις απόψεις του, καθώς και να επεξεργαστεί νέα σενάρια που θα βελτιώσουν τη ζωή του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι κάρτες KEG (Κλειδιά για τη Συναισθηματική Ανάπτυξη) περιλαμβάνουν αυθεντικές καλλιτεχνικές εικόνες, οδηγίες και ερωτήσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη χρήση τους.
Αποτελούν ένα δομημένο θεραπευτικό εργαλείο που στόχο έχει να προκαλέσει συναισθηματικές αντιδράσεις μέσα σ' ένα σχεσιακό πλαίσιο. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ατομικό ή ομαδικό τρόπο σε ψυχοθεραπευτικές ή συμβουλευτικές συνεδρίες καθώς και σε κοινωνικές συγκεντρώσεις. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες για ενδοσκόπηση ή και βελτίωση της αυτεπίγνωσής τους.
Οι κάρτες έχουν μια εικόνα στην μπροστινή πλευρά και καθοδηγητικές ερωτήσεις στην πίσω. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ερωτήσεις εκτείνονται και στις δύο πλευρές της κάρτας. Υπάρχουν οδηγίες για τη γενική χρήση των καρτών καθώς και για εξειδικευμένες χρήσεις τους (όπως, π.χ., σε περιπτώσεις Συνδρόμου Μετα-Τραυματικού Στρες, Άγχους κτλ.). Οι κάρτες περιέχουν επίσης προτεινόμενες ασκήσεις. Οι κατευθυντήριες ερωτήσεις δημιουργήθηκαν από τη Δρα Eleanor Avinor (MSc. στην Ψυχοθεραπεία) και βασίζονται στη Γνωστική και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT), την Ψυχοθεραπεία Επαναπροσδιορισμού των Αποφάσεων (Re-Decision Therapy), τη μέθοδο Gestalt, τον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και την καθοδηγούμενη φαντασία (guided imagery) .
Πολλές από τις εικόνες αποτελούν πρωτότυπα έργα τέχνης της καλλιτέχνιδας Tamar Eshel. Οι εικόνες αυτές επιτρέπουν στον χρήστη να έρθει σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα και τις προβολές του.
Οι κάρτες αφορούν σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές και βοηθούν τον θεραπευόμενο να καταλάβει πού ακριβώς έχει προσκολληθεί ή καθηλωθεί και τι είναι αυτό που θέλει ν' αλλάξει. Τη χρήση των καρτών συνοδεύει δουλειά με το σώμα και ασκήσεις επίγνωσης, που συμπληρώνουν τις κλασικές ψυχοθεραπευτικές ερωτήσεις. Οι κάρτες και οι κατευθυντήριες γραμμές βοηθούν τον θεραπευόμενο να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τις νέες επιλογές του και να εξετάσει ένα ευρύ φάσμα οπτικών και δυνατοτήτων που προηγουμένως αγνοούσε. Οι κάρτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τον θεραπευόμενο στην προσπάθειά του να κατακτήσει συναισθηματικούς και συμπεριφορικούς στόχους.
Το εκπληκτικό με τις συγκεκριμένες κάρτες είναι ότι μας δίνουν δυνατότητα να έρθουμε σε απαφή με τις πιο μύχιες σκέψεις και τα βαθύτερα συναισθήματά μας.

Πρόγραμμα εργαστηρίων:

Σάββατο 15 Ιούνιου 2013
• 10:30 έως 12:00 παρουσίαση των καρτών KEG (είσοδος ελεύθερη)
• 15:30 έως 18:00 εργαστήριο για την άσκηση εφαρμογής των καρτών κόστος, 45 €, φοιτητές 35 €
Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
• 10:30 έως 12:00 παρουσίαση των καρτών KEG (είσοδος ελεύθερη)
• 15:30 έως 18:00 εργαστήριο για την άσκηση εφαρμογής των καρτών κόστος, 45 €, φοιτητές 35 €

Σχετικά με τα εργαστήρια
Εργαστήριο καρτών KEG και προσωπικής ανάπτυξης.
Εργαστήριο για την αποτελεσματική χρήση των καρτών KEG.
Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά οι κάρτες KEG ως θεραπευτικό εργαλείο από ψυχοθεραπευτές και συμβούλους.
Εργαστήριο χρήσης των καρτών KEG σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποστεί ψυχικό τραύμα.
Νόσος Αλτσχάιμερ και κάρτες KEG: Διατηρώντας τις αναμνήσεις και τη συνοχή της παρελθούσας ζωής.

Όλες οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και δε θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.