Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Η ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: Τεχνικές Χοροθεραπείας

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Περί Ψυχής - Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο από τη Διεθνή Ένωση Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σταύρου Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΣΚΟΠΟΣ

Να γνωρίσουμε την τεχνική της Χοροθεραπείας, να έρθουμε σε επαφή με κάποια από τα οφέλη της και να εκφραστούμε δημιουργικά μέσα από την κίνηση και το σώμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Χοροθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί το χορό και την κίνηση για να προωθήσει την συναισθηματική, γνωστική και φυσική (σωματική) ολοκλήρωση του ατόμου. Εργάζεται πάνω σε μία ποικιλία θεραπευτικών, εκπαιδευτικών και κλινικών προσεγγίσεων. Οι ρίζες της βρίσκονται στη σχέση της με το χορό, ο οποίος θεωρείται ως η αρχαιότερη των τεχνών και ως μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχοθεραπείας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.
Η χοροθεραπεία ή χοροκινητική θεραπεία δίνει άλλη διάσταση στο χορό και την κίνηση. Βοηθάει να αποκωδικοποιήσουμε την κίνηση, να τη διευρύνουμε, να έρθουμε σε επαφή με τον εσώτερό μας εαυτό, να τον γνωρίσουμε, να τον εκφράσουμε και να τον αγαπήσουμε. Επιπλέον, συμβάλλει στην επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων, στην εκτόνωση των εντάσεων και στη διαχείριση του άγχους. Παράλληλα, η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης μέσα από τη Χοροθεραπεία συμβάλλει στην αυτοανάπτυξη, την αυτοπραγμάτωση, καθώς και στην καλλιτεχνική δημιουργία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος 30 ευρώ
Για φοιτητές 20 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας