Κατηγορία:
AGRO / Καλλιέργειες

Σχεδιασμός και Κατασκευή Κήπων

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες AGRO / Καλλιέργειες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ανδρέας Παπασταύρου: Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με βασική ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.
Κατά την 20ετή ενασχόλησή του με τον αγροτικό τομέα έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που άπτονται των σπουδών του, ενώ διαθέτει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πανεπιστημιακού χώρου και του agronomist.gr. Παράλληλα αποτέλεσε σύμβουλο επιχειρήσεων και ιδιωτών για την εκπόνηση μελετών ειδικής φύσεως, όπως κηποτεχνικά έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, έρευνα αγοράς ελαιολάδου στο εξωτερικό και διατήρηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και υπάλληλος στη Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. δημοσιεύοντας έξι ερευνητικές εργασίες. Το 2008 βραβεύτηκε με το βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη της Ακαδημίας Αθηνών για τη μονογραφία “Evaluating yield responses to water stress and drought resistance mechanisms of 20 local bread and durum wheat landraces”.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

• Σε αρχιτέκτονες
• Σε πολιτικούς μηχανικούς
• Σε κατασκευαστές κήπων
• Σε ερασιτέχνες κηπουρούς
• Σε νεοεισερχόμενους στο χώρο
• Σε γεωτεχνικούς ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΣΚΟΠΟΣ

• Η κατανόηση της σημασίας του ορθολογικού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για ένα επιτυχημένο κήπο.
• Η αποσαφήνιση των απαραίτητων κριτηρίων επιλογής φυτικού υλικού.
• Η εξοικείωση με τα σημαντικότερα καλλωπιστικά φυτά εξωτερικού χώρου.
• Η εκμάθηση σχεδίασης κήπων με το χέρι και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
• Η παρουσίαση των σημαντικότερων εργασιών εγκατάστασης και συντήρησης του φυτικού υλικού σε ένα κήπο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο παρόν μάθημα παρουσιάζονται όλα εκείνα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο μελετητής-κατασκευαστής ώστε να είναι σε θέση είτε να σχεδιάσει/κατασκευάσει μόνος του έναν κήπο, είτε να εργαστεί ως μονάδα σε μια εταιρεία μελετών ή κατασκευών. Επίσης αποτελεί έναν πλήρη, πρακτικό οδηγό για εκείνους που δραστηριοποιούνται στο χώρο και επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε ανθρώπους που αναζητούν μια βιώσιμη επαγγελματική διέξοδο ή που επιθυμούν να σχεδιάσουν σωστά τον ιδιωτικό τους κήπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Έναρξη: 30/9/2013 - Μέσω Internet
- Η διάρκεια του μαθήματος είναι 40 ώρες online διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο. Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 7-9μμ ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
- Τιμή: 100€ για εφάπαξ καταβολή ή 150€ για δύο ισόποσες δόσεις των 75€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας