Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ; (PLAYBACK ANALYSIS)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δραματοθεραπείας «Ο ΜΙΤΟΣ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Αντώνης Χαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια devised theatre με την Αγγελική Κασόλα και μαθήματα κλασικής κιθάρας και φωνητικής με τον καθηγητή του εθνικού Ωδείου Γιάννη Παντελή και τη σοπράνο Νίνα Καλούτσα. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος σε πάνω από 20 παραστάσεις κι έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου, (Τα παιδιά του λύκου, Deadline, Το τέλος του καλοκαιριού, Τι είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ, Η μέρα που σταμάτησε η γη να γυρίζει. Play it again Sam, Το καθάρσιο του μπέμπη, Il trovatore κ.α.). Επίσης, τον παρακολουθούμε σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες όπως Λούφα και παραλλαγή, Edward, Ψυχραιμία, Πολυκατοικία, Παρά 5, Καρυωτάκης κ.α. Το 2005 και για 2 χρόνια είναι μέλος της θεατρικής ομάδας ‘studio υπό το μηδέν’ του Νίκου Καραγέωργου και έκτοτε ασχολείται με το playback theatre. Τέλος σκηνοθετεί θεατρικές ομάδες, διδάσκει θέατρο σε σχολεία και ασχολείται με την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Φέτος ανεβάζει για τρίτη χρονιά σε δική του παραγωγή τη "ΓΡΑΜΜΗ" του Israel Horovitz στο ίδρυμα ‘Μιχάλης Κακογιάννης’.

Η Αντιγόνη Χριστοφόρου έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1966 στην Αθήνα. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Σπούδασε ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση. Τον Ιούλιο του 2003 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δραματοθεραπεία. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική της προφορικής αφήγησης και στο θεατρικό παιχνίδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια δραματοθεραπείας και σε σεμινάρια μέσω τεχνών με Έλληνες και ξένους συντονιστές (Dr. Sue Jennings, Robert Landy, Mooli Lahad, Moreno, Joseph Ofer Katzir, Λ. Γιώτης, Στ. Κρασανάκης, Ε. Ζαφειροπούλου). Για 5 χρόνια εργαζόταν στο κέντρο απεξάρτησης «Θησέας», (Δήμος Καλλιθέας), με εφήβους τοξικομανείς και τις οικογένειές τους. Επίσης εργάστηκε 3 χρόνια στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Οικογένεια» με εφήβους και ενήλικες. Από το 2007 εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης (εκπαιδεύτρια) στις σχολές Ξυνή στο μεταπτυχιακό τμήμα ψυχολογίας στο Mediterranean College. Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται μόνιμα ως δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», στο τμήμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ. Ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόγραμμα «Μείωση της Βλάβης. Οι Δρόμοι της Αθήνας», φροντίζοντας χρήστες ουσιών. Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει καταχωρηθεί στην διεθνή εγκυκλοπαίδεια ‘Who is Who’ του εκδοτικού οίκου Verlag fuer Personenzyklopaedien AG. Δίνει διαλέξεις σε σχολεία, συλλόγους και συντονίζει εργαστήρια δραματοθεραπείας σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος του συλλόγου δραματοθεραπευτών και παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος. Η Αντιγόνη Χριστοφόρου κάνει ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με ενήλικες, εφήβους, παιδιά, και διατηρεί ομάδες δραματοθεραπείας και ψυχοθεραπείας. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με χρήστες ουσιών, (αλκοόλ, ναρκωτικά), τις οικογένειές τους και το περιβάλλον τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σε επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας, σε θεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές μέσω τέχνης, συμβούλους, , παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, και σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την μέθοδο του playback theatre.

Σκοπός

Σκοπός του playback theatre είναι η δημιουργία ενός χώρου-πλαισίου που θα μπορείς νa ακουστείς. Η έκθεση, η έκφραση συναισθημάτων, η ομαδικότητα, ο δημιουργικός εαυτός είναι παράμετροι που θα αναδειχθούν. Ένα ταξίδι βιωματικών προσωπικών αναμνήσεων μέσα από το πρίσμα κάποιου άλλου, όπως είπε κι ο JONATHAN FOX (ιδρυτής του playback theatre).

Περιγραφή σεμιναρίου

Τι είναι το Playback Theatre;
Ένα θέατρο αυτοσχεδιασμού που σχετίζεται απόλυτα με τις ψυχοδραματικές τεχνικές σε συνδυασμό με την τέχνη του θεάτρου. Ο θεατής-μαθητής αναβιώνει ένα προσωπικό του στιγμιότυπο ή μια ολόκληρη ιστορία του μέσα από την αυθόρμητη έκφραση και αυτοσχεδιαστική εκδραμάτιση της, από τους μαθητές -ηθοποιούς της ομάδας που ο ίδιος έχει επιλέξει να την αναπαραστήσουν. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η μοναδικότητα και η προσωπικότητα του ατόμου και του συνόλου.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και καλτσάκια.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Ώρες: 11:00π.μ. – 3:00μ.μ.
• Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ φαγητό στο διάλλειμα.
• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
• Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
• Τιμή: 50 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.