Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δημιουργία και δημοσίευση εκπαιδευτικής ιστοσελίδας ή blog

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων που κατανοούν ότι η παρουσία τους στον παγκόσμιο ιστό είναι πλέον απαραίτητη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η δημιουργία και η δημοσίευση στο διαδίκτυο μιας τοποθεσίας Web είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Ιστοσελίδες μπορούμε να δημιουργήσουμε με πολλά προγράμματα ακόμη και με το Σημειωματάριο (Notepad) των Windows. Επιπλέον όλα τα γνωστά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου υποστηρίζουν την αποθήκευση αρχείων ως ιστοσελίδων Web. Είναι όμως το αποτέλεσμα το προσδοκώμενο;
Υπάρχουν προγράμματα που εξειδικεύονται στη δημιουργία σελίδων Web και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που μας επιτρέπουν να πετύχουμε μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο διαδίκτυο.
Από αυτά, πολλά απαιτούν από τον δημιουργό για την δημοσίευση του ιστοχώρου του να επιλέξει και μια υπηρεσία φιλοξενίας (κάτι που συνήθως προσθέτει κόστος στην όλη προσπάθεια) ενώ άλλα επιτρέπουν τη δημιουργία της ιστοσελίδας ή του blog απευθείας στο διαδίκτυο επιτρέποντας στον δημιουργό να βλέπει άμεσα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του. Μεταξύ των προγραμμάτων αυτών συγκαταλέγεται και το weebly το οποίο προσφέρει δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία ιστοσελίδας αλλά και τη φιλοξενία της στον παγκόσμιο ιστό και το οποίο χρησιμοποιούμε στα σεμινάρια μας.

Περιεχόμενα εκπαιδευτικών ιστοσελίδων
Αν και κάποια στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα σε οποιοδήποτε είδος ιστοσελίδας, στην πραγματικότητα οι προσωπικές εκπαιδευτικές σελίδες διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με αυτές ενός σχολικού δικτυακού τόπου. Έτσι, αν πρόκειται για ιστοσελίδα εκπαιδευτικού, ακολουθούμε σε γενικές γραμμές το σχεδιασμό που έχουν οι προσωπικές ιστοσελίδες διατηρώντας όμως τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους. Παράδειγμα το blog http://blogs.sch.gr/boutskou/ που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου μας.
Επίσης ο κυριότερος λόγος που οδηγεί στην απόφαση της δημιουργίας ενός προσωπικού δικτυακού τόπου είναι η ανάγκη να μοιραστούμε με άλλους εκπαιδευτικούς ορισμένες καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα παράδειγμα τέτοιας ιστοσελίδας είναι η http://aminteoenvironment.weebly.com/ η δημιουργία της οποίας έγινε από εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο μας και βραβεύτηκε το 2012 πλαίσια του 9ου συνεδρίου ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ ‐ «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.» με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γυμνάσια.

Πληροφορίες συμμετοχής

Μέσω διαδικτύου (webinar, σύγχρονη εκπαίδευση), Κόστος 50€
Ώρες διεξαγωγής: 19.00-21.00

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.