Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σεξουαλικότητα και σχέσεις: ταυτότητα, δυσλειτουργίες και αντιμετώπιση

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα και να επιμορφωθούν σε θέματα σεξουαλικότητας ενηλίκων και να εμβαθύνουν στα προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται είτε για την προσωπική είτε για την κοινωνική – επαγγελματική τους ζωή. Σε φοιτητές – σπουδαστές ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών.

Σκοπός

Η σεξουαλικότητα αποτελεί μια βιο-ψυχο-πολιτισμική διεργασία και συμπεριφορά. Ποια είναι η φυσιολογική σεξουαλικότητα; Ποιες οι διαφορές των φύλων και πώς επεμβαίνει η κοινωνία στις σεξουαλικές μας επιλογές; Πώς αντιμετωπίζονται τα σεξουαλικά προβλήματα σήμερα; Στο σεμινάριο θα δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, θα παρουσιάσουμε τις διαταραχές και τις σύγχρονες επιστημονικές θέσεις, φωτίζοντας θέματα από την σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση σε θέματα σεξουαλικότητας ενηλίκων, στις δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανιστούν και στους τρόπους αντιμετώπισης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο για την σεξουαλικότητα και τις σχέσεις, θα πραγματοποιήσουμε μια παρουσίαση των σύγχρονων επιστημονικών απόψεων για την σεξουαλικότητα, τα κοινωνικά – πολιτισμικά στερεότυπα και τις δυσλειτουργίες που μπορούν να εμφανιστούν. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε παραδείγματα από προβλήματα σε άτομα και ζευγάρια και θα περιγράψουμε τις μεθόδους ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.

Θεματικές ενότητες:
1. Σεξουαλικότητα: φυσιολογική και παθολογική συμπεριφορά.
2. Σεξ και κοινωνικό φύλο, είναι η φύση ή ο πολιτισμός μας;
3. Σεξουαλικές Διαταραχές.
4. Συνήθη προβλήματα στα ζευγάρια.
5. Αίτια και θεραπευτική αντιμετώπιση.
6. Συζήτηση.

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 50 Ευρώ. Ειδική τιμή για Φοιτητές: 40 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.