Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Σεξουαλικότητα και σχέσεις: ταυτότητα, δυσλειτουργίες και αντιμετώπιση

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα και να επιμορφωθούν σε θέματα σεξουαλικότητας ενηλίκων και να εμβαθύνουν στα προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται είτε για την προσωπική είτε για την κοινωνική – επαγγελματική τους ζωή. Σε φοιτητές – σπουδαστές ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών.

ΣΚΟΠΟΣ

Η σεξουαλικότητα αποτελεί μια βιο-ψυχο-πολιτισμική διεργασία και συμπεριφορά. Ποια είναι η φυσιολογική σεξουαλικότητα; Ποιες οι διαφορές των φύλων και πώς επεμβαίνει η κοινωνία στις σεξουαλικές μας επιλογές; Πώς αντιμετωπίζονται τα σεξουαλικά προβλήματα σήμερα; Στο σεμινάριο θα δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, θα παρουσιάσουμε τις διαταραχές και τις σύγχρονες επιστημονικές θέσεις, φωτίζοντας θέματα από την σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση σε θέματα σεξουαλικότητας ενηλίκων, στις δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανιστούν και στους τρόπους αντιμετώπισης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο για την σεξουαλικότητα και τις σχέσεις, θα πραγματοποιήσουμε μια παρουσίαση των σύγχρονων επιστημονικών απόψεων για την σεξουαλικότητα, τα κοινωνικά – πολιτισμικά στερεότυπα και τις δυσλειτουργίες που μπορούν να εμφανιστούν. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε παραδείγματα από προβλήματα σε άτομα και ζευγάρια και θα περιγράψουμε τις μεθόδους ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.

Θεματικές ενότητες:
1. Σεξουαλικότητα: φυσιολογική και παθολογική συμπεριφορά.
2. Σεξ και κοινωνικό φύλο, είναι η φύση ή ο πολιτισμός μας;
3. Σεξουαλικές Διαταραχές.
4. Συνήθη προβλήματα στα ζευγάρια.
5. Αίτια και θεραπευτική αντιμετώπιση.
6. Συζήτηση.

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος: 50 Ευρώ. Ειδική τιμή για Φοιτητές: 40 ευρώ.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας