Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Διαταραχές Προσωπικότητας: Θεωρίες ανάπτυξης και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να αποσαφηνίσει το ζήτημα των διαταραχών προσωπικότητας. Ιδιαίτερα σε φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών, life coaches, κοινωνικούς λειτουργούς και νέους επαγγελματίες.

ΣΚΟΠΟΣ

Η προσωπικότητα του κάθε ατόμου είναι μοναδική και αφορά τις σταθερές, εσωτερικές και εξωτερικές πτυχές του χαρακτήρα που επηρεάζουν την συμπεριφορά του. Διάφορα επιστημονικά ρεύματα δίνουν τη δική τους απάντηση για τον ορισμό, τη διάγνωση και τη θεραπεία των διαταραχών προσωπικότητας. Στο σεμινάριο θα παρουσιάσουμε την ταξινόμηση και τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, τις σύγχρονες θεωρίες ανάπτυξης και βέβαια τις δυνατότητες ψυχοθεραπείας.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του φάσματος των διαταραχών προσωπικότητας, τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του άξονα και οι σύγχρονες δυνατότητες αντιμετώπισης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο σεμινάριο για τις διαταραχές προσωπικότητας θα πραγματοποιήσουμε μια εις βάθος κατανόηση των διαταραχών, με παρουσίαση τόσο των δύο μεγάλων κατηγοριών όσο και των σύγχρονων θεωριών ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου. Θα αναφερθούμε στα κριτήρια ταξινόμησης, τις σύγχρονες αλλαγές στην ταξινόμηση των διαταραχών αλλά θα δώσουμε περισσότερο χώρο για συζήτηση στον τρόπο με τον οποίοι διαμορφώνεται η προσωπικότητά και οι διαταραχές της. Θα παρουσιαστούν βασικές προσεγγίσεις όπως η ψυχαναλυτική, η συμπεριφορική και η ανθρωπιστική, ωστόσο θα επικεντρώσουμε στις σύγχρονες απόψεις και μελέτες, με τις προοπτικές παρέμβασης που υπάρχουν.

Θεματικές ενότητες:
1. Ορίζοντας την Προσωπικότητα.
2. Θεωρίες ανάπτυξης και σύγχρονη έρευνα.
3. Διαταραχές Προσωπικότητας, διάγνωση και αίτια.
4. Δυνατότητες ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.
5. Συζήτηση.

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-8 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος: 50 ευρώ. Ειδική τιμή για Φοιτητές: 40 ευρώ.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας