Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στη Δραματοθεραπεία (Ι)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ανοιχτό Εργαστήρι Δραματοθεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μακρογιάννη Ελίνα
Η Ελένη Μακρογιάννη σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και επαγγελματική μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ., κατεύθυνση Ψυχολογία, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1996 εξειδικεύτηκε στη Δραματοθεραπεία (Ψυχοθεραπεία μέσω Θεάτρου- Dramatherapy) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω Θεάτρου «ΑΙΩΝ». Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια-ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στις εξαρτήσεις, πραγματοποιώντας θεραπευτικές συναντήσεις ομαδικού και ατομικού χαρακτήρα. Από το 2005 εργάζεται, πιο εξειδικευμένα, με στόχο να συνδέσει το θέατρο και την τέχνη με την εκπαίδευση, τόσο ως εκπαιδευτική δραστηριότητα όσο και ως διδακτική πρακτική. Εως και σήμερα, πραγματοποιεί δραματοθεραπευτικές συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και σχεδιάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια δραματοθεραπείας για επαγγελματίες. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Θεατρογραφίες» καθώς και στα «Τετράδια Ψυχιατρικής» , όπως και σε ειδικές εκδόσεις για την Τέχνη στην Θεραπεία Απεξάρτησης. Εχει συντονίσει βιωματικά εργαστήρια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με καθηγητές (σεμινάριο Εκπαίδευσης Ολυμπιακών Δασκάλων) και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες με πλούσιο κλινικό και βιωματικό υλικό.( 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας, 4η Διεθνής Συνάντηση για τις θεραπείες μέσω τέχνης, 6η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, κ.α.) Είναι μέλος της Ενωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδος.

Περιγραφή σεμιναρίου

Με αφετηρία και έναυσμα, τα παραμύθια από τις «Χίλιες και μία νύχτες» που όλοι λίγο- πολύ γνωρίζουμε, θα προσεγγίσουμε μία από τις βασικότερες θεωρίες στον χώρο της δραματοθεραπείας, τη «θεωρία των ρόλων».
Χρησιμοποιώντας δραματοθεραπευτικές τεχνικές, θα εμβαθύνουμε στα βασικά χαρακτηριστικά της έννοιας του «ρόλου» και θα συνδέσουμε τη θεωρία με την θεραπευτική πράξη.
Το εργαστήριο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι βιωματικό και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη Δραματοθεραπεία.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Ημερομηνία διεξαγωγής : Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 17.00-20.00
- Κόστος σεμιναρίου : 40 ευρώ
- Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.