Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Έφη Κεραμιδά, ψυχολόγος, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε όλους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πρόκειται για την ικανότητα του ατόμου να εκφράζει τα δικαιώματά του με έναν τρόπο που να δείχνει σεβασμό στον εαυτό σας και στους άλλους. Να ζητά χωρίς να απαιτεί, να θέτει όρια και να εκφράζει την άποψή του καθώς και τα αρνητικά και θετικά συναισθήματά του. Δεν είναι δηλαδή μόνο μια κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά αλλά και ένας τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και την ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς τον εαυτό του και τους άλλους.
Η διεκδικητική συμπεριφορά βασίζεται στον σεβασμό και όχι στην εξουσία πάνω στους άλλους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι διεκδικητικοί από φόβο μην δυσαρεστήσουν τους άλλους και δεν γίνουν αρεστοί. Παρόλα αυτά ακόμη και αν μπορούμε να αποφύγουμε με αυτόν τον τρόπο κάποιες άμεσες δυσαρέσκειες, μακροπρόθεσμα μπορεί να ριψοκινδυνεύσουμε μια σχέση, αν δεν είμαστε διεκδικητικοί, αν νιώσουμε ότι μας εκμεταλλεύονται οι άλλοι συνεχώς.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι επικοινωνίας: ο παθητικός, ο διεκδικητικός και ο επιθετικός. Η παθητικότητα αποδυναμώνει τόσο την ικανότητά να ακούμε, όσο και να γίνει σεβαστό αυτό που λέμε. Η επιθετικότητα δείχνει έναν τρόπο διεκδίκησης του αποτελέσματος, που δεν στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Μόνο η διεκδικητικότητα εξασφαλίζει τις βάσεις για σωστή επικοινωνία, τοποθετώντας τις δύο πλευρές στο ίδιο επίπεδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος συμμετοχής: 30,00 ευρώ
Έκπτωση για σπουδαστές των USHB: 20%
Στο κόστος παρακολούθησης περιλαμβάνονται:
Πιστοποιητικό παρακολούθησης / Σημειώσεις / Coffee Breaks

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας