Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οι βασικές αρχές της παιγνιοθεραπείας και η εφαρμογή της στην προσχολική εκπαίδευση - Μέθοδοι και τεχνικές για νηπιαγωγούς

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δραματοθεραπείας «Ο ΜΙΤΟΣ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αναστασία Πετρακοπούλου - Νηπιαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές μονάδων προ-σχολικής εκπαίδευσης, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, ειδικούς θεραπευτές και σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του παιχνιδιού και την εφαρμογή της παιγνιοθεραπείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η παιγνιοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας, που βασίζεται στο θεραπευτικό παιχνίδι και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που εμφανίζουν συναισθηματικές δυσκολίες και "προβλήματα" συμπεριφοράς. Λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, δε θα πρέπει να παραβλέπεται η σπουδαιότητα που κατέχει στην κατεύθυνση αυτή η ψυχολογική υγεία του παιδιού, η οποία μπορεί να αποκτηθεί ή να βελτιωθεί με τη συμβολή της παιγνιοθεραπείας. Η εφαρμογή της παιγνιοθεραπείας στο νηπιαγωγείο είναι μια αναπτυξιακά κατάλληλη για τα παιδιά προσέγγιση, ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν εξασφαλίζεται η συνεργασία μεταξύ θεραπευτή-εκπαιδευτικού-γονέων, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη συναισθηματική αγωγή, που στις μέρες μας διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να επεξεργαστούμε με βιωματικό τρόπο τις θεραπευτικές διαστάσεις του παιχνιδιού, να μελετήσουμε τις προϋποθέσεις εφαρμογής της παιγνιοθεραπείας στο νηπιαγωγείο και να <<εφοδιαστούμε>> με ιδέες, μεθόδους και τεχνικές που θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο εκπαιδευτικό μας έργο αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Σημείωση: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους καλτσάκια.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Το σεμινάριο θα διεξαχθεί ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 10:00-16:00. Τιμή Συμμετοχής: 60 Ευρώ
• Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
• Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
• Στο διάλλειμα προσφέρεται ελαφρύ γεύμα και καφές.
• Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
• Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.