Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΝΟΥΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση. Ακολουθεί λίστα με τους εισηγητές.
• Βασιλική Καραβάκου, Επίκ. Καθηγήτρια , Τμ. Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Ζωή Θεοδωρίδου, Διδάκτωρ Πανεπιστήμίου Μακεδονίας
• Αθανάσιος Κουτσοκλένης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σε ποιους απευθύνεται

Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους, Επιστήμονες σχετικών ειδικοτήτων, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Βρεφονηπιοκόμους, Μουσικούς, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών, φοιτητές συναφών Τμημάτων, γονείς.

Σκοπός

Η αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση ανέδειξε την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των θεωριών μάθησης και συμπεριφοράς από επιστημονικά ευρήματα που βασίζονται στην έρευνα του εγκεφάλου. Παγκοσμίως, οι εκπαιδευτικοί και οι ερευνητές επιχειρούν να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας που θα συντελέσουν στο σχεδιασμό αποτελεσματικότερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που υποστηρίζουν τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες, καθώς επίσης και με το νευροβιολογικό υπόβαθρο των δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς. Θα παρουσιασθούν οι εγκεφαλικοί μηχανισμοί της μάθησης, της ανάπτυξης της γλώσσας, της μαθηματικής ικανότητας, της εκμάθησης νέων δεξιοτήτων και της κοινωνικο-συναισθηματικής ανάπτυξης. Με βάση τους παραπάνω θεματικούς άξονες, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην εκπαιδευτική νευροεπιστήμη πάνω στις οποίες στηρίζεται η δημιουργία καλών πρακτικών στη γενική και ειδική αγωγή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης με τίτλο «Νους, Εγκέφαλος και Εκπαίδευση» διάρκειας 40 ωρών, στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που υποστηρίζουν τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες, καθώς επίσης και με το νευροβιολογικό υπόβαθρο των δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς.
Οι εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση στον τομέα της διοίκησης των σχολικών μονάδων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Συνολική Διάρκεια: 40 ώρες, Κόστος: 440 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.