Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πώς χρησιμοποιούμε την άμμο θεραπευτικά στην Παιγνιοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή, καθώς και σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του παιχνιδιού.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στην φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι. Θεωρεί το παιχνίδι ως κυριότερη μορφή φυσικής και αβίαστης μορφής έκφρασης και απελευθέρωσης από εντάσεις καθώς αποτελεί μια αναπτυξιακά κατάλληλη για παιδιά θεραπευτική προσέγγιση. Η συμβολική φύση του παιχνιδιού επιτρέπεται στο παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και να μετασχηματίσει τα βιώματά του διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου
Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε με την άμμο που είναι ένα από τα βασικά υλικά για το αισθητηριακό παιχνίδι. Επίσης η άμμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμβολικά και να βοηθήσει ώστε να «αναδυθούν» ιδέες, φόβοι, ελπίδες ή συγκρούσεις που αντιμετωπίζει το παιδί, ώστε να συνειδητοποιηθούν και να συζητηθούν σε συνεργασία με το θεραπευτή, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή, καθώς και σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα μυηθούν στις βασικές αρχές και μεθόδους της Παιγνιοθεραπείας, ενώ μέσα από την άμμο θα τους δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσουν και να βιώσουν τη θεραπευτική της δύναμη, καθώς και να κατανοήσουν το παιχνίδι ως μέσο συμβολικής έκφρασης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες 

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο χώρο του Έρμα καθώς και online

Κόστος Συμμετοχής

40€
Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.