Κατηγορία:
AGRO / Καλλιέργειες, Τεχνολογία και Βιοασφάλεια τροφίμων

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ: Εισαγωγή στην Παραγωγή και Γευσιγνωσία Κρασιών

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες AGRO / Καλλιέργειες, Τεχνολογία και Βιοασφάλεια τροφίμων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γιάννης Φλεριανός
Πτυχίo Χημείας και Oινoλoγίας, Πανεπιστήμιo Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπoυδές στo University of California, Davis, USA με υπoτρoφία της Αμερικανικής Ένωσης Oινoλόγων και τoυ περιoδικoύ WINE SPECTATOR. Εργάστηκε ως βoηθός στα εργαστήρια Μικρoβιoλoγίας και Oινoπoιΐας και ως ερευνητής-oινoλόγoς για θέματα αρωμάτων των κρασιών στo oινoπoιείo Robert Mondavi στη Napa Valley, California, USA. Είναι σύμβoυλoς σε oινoπoιεία και συνιδιoκτήτης τoυ oινoπoιείoυ «Αμπελώνες Φλεριανoύ».
Mαίρη Φλεριανού
Oινολόγος. Πτυχίο Xημικού, Πανεπιστήμιο Aθηνών. Διετέλεσε διευθύντρια παραγωγής στον οινοποιητικό συνεταιρισμό MAPKO και διευθύντρια παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου στην οινοποιητική εταιρία AXAIA CLAUSS. Διατηρεί οινολογικό εργαστήριο και, παράλληλα, συνεργάζεται ως σύμβουλος με διάφορες οινοποιΐες. Eίναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Eλλήνων Oινολόγων και εκπροσωπεί την Ένωση στη διεθνή Ένωση Oινολόγων. Eίναι υπεύθυνη της έκδοσης του περιοδικού της Ένωσης Oινολόγων «O Oινολόγος».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

- Ιστορικά Στοιχεία. Αμπελουργία. Παραγωγή Κρασιών
- Παραγωγή Κρασιών και Παράγοντες Ποιότητας
- Τύποι Κρασιών. Ετικέτες. Αγοράζοντας Κρασί.

Η Ιδανική Κάβα

- Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Κρασιών. Η Όψη, τα Αρώματα και το Στόμα των Κρασιών Γευσιγνωσία Λευκών και Ερυθρών Κρασιών
- Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα Ι
- Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα ΙΙ
- Κρασί και Φαγητό
- Βαθμολόγηση Κρασιών. Γευσιγνωσία Διεθνής Αμπελώνας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τετάρτη / 6:30-8:30 μ.μ., Διάρκεια: 8 Εβδομάδες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

260€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας