Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δώρα Φούντα
Κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και του Deree College. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην εκπαίδευση (ΜPhil in Sociology Education, University of Glasgow) και υποψήφιος διδάκτορας με θέμα την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Τελείωσε το πρόγραμμα Οργάνωση και Προσωπική συμβουλευτική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικεύτηκε στην ψυχολογική διάσταση της προσωπικής υποστήριξης και συμβουλευτικής στο Λονδίνο από τον πλέον έγκυρο οργανισμό εκπαίδευσης Coach, Academy of Executive Coaching. Είναι μέλος των Διεθνών Οργανισμών Coaching ICF, ICA και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Business Mentors το οποίο είναι υπεύθυνο για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης, έχει διατελέσει προϊσταμένη τμήματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε Οργανισμό του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και Συντονίστρια εκπαίδευσης και Δια βίου μάθησης Ενηλίκων στο στενό Δημόσιο τομέα. Επιπλέον έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και συνεχίζει να διδάσκει σε κολλέγια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Αθήνα, θέματα που άπτονται της Προσωπικής και Επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σε ποιους απευθύνεται

Αφορά όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, ή σε όσους το σκέπτονται, με στόχο να τους βοηθήσει να εξετάσουν και να επανεξετάσουν αντίστοιχα όλες τις πτυχές της αποχώρησής τους καθώς και να εντοπίσουν πρόσθετες δραστηριότητες που μπορεί να καταστήσουν ακόμη πιο ικανοποιητική και ευχάριστη την μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή τους.

Σκοπός

Σκοπός του μαθήματος είναι να προετοιμάσει και να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν όλες τις πτυχές της συνταξιοδότησής τους με ένα πιο δομημένο τρόπο, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι ανησυχίες, οι μύθοι καθώς και τα «περιορισμένα μας πιστεύω» γύρω από την συνταξιοδότηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συνταξιοδότηση συνεπάγεται μια σημαντική αλλαγή από ένα εργασιακό περιβάλλον σε ένα νέο τρόπο ζωής καθώς κάθε άτομο αντιμετωπίζει αυτή τη μετάβαση με το δικό του τρόπο. Πόσα καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι είμαστε για να προχωρήσουν σε τόσο σημαντικές αποφάσεις με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ζωής μιας γυναίκας είναι 87 χρονών, με αντίστοιχα για τον άντρα τα 83 χρόνια; Πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ζει κάποιος χωρίς όραμα και προσωπικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου το μάθημα έρχεται να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να επαναπροσδιορίσουν το νόημα της ζωής, το οποίο συνδέεται θετικά με την ευτυχία, την ψυχική ευεξία, την ικανοποίηση από τη ζωή, την αυτοεκτίμηση και τη σωματική υγεία.

Στη διάρκεια του μαθήματος χρησιμοποιείται σχετικό ερωτηματολόγιο “Meaning in Life Questionnaire” με άδεια του καθηγητή Michael F. Steger από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στις Η.Π.Α.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 3 εβδομάδες, 1 φορά την εβδομάδα, Δευτέρα: 17:30-19:00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.