Κατηγορία:
AGRO / Καλλιέργειες

Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες AGRO / Καλλιέργειες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ανδρέας Παπασταύρου: Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με βασική ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.
Κατά την 20ετή ενασχόλησή του με τον αγροτικό τομέα έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που άπτονται των σπουδών του, ενώ διαθέτει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πανεπιστημιακού χώρου και του agronomist.gr. Παράλληλα αποτέλεσε σύμβουλο επιχειρήσεων και ιδιωτών για την εκπόνηση μελετών ειδικής φύσεως, όπως κηποτεχνικά έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, έρευνα αγοράς ελαιολάδου στο εξωτερικό και διατήρηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και υπάλληλος στη Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. δημοσιεύοντας έξι ερευνητικές εργασίες. Το 2008 βραβεύτηκε με το βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη της Ακαδημίας Αθηνών για τη μονογραφία “Evaluating yield responses to water stress and drought resistance mechanisms of 20 local bread and durum wheat landraces”.
Μαρίνα Μπαστουνοπούλου: Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Εδαφολογία-Γεωργική Χημεία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αξιοποίηση Εδαφικών Πόρων για Αειφόρο Γεωργία. Την τελευταία εξαετία διετέλεσε μέλος της ομάδας του Ερευνητικού Προγράμματος «Μεθοδολογία αποκατάστασης πυρόπληκτων Μεσογειακών Δασών-Ασφάλεια και Αποδοτικότητα 4 παρεμβάσεων στη Natura 2000 της Ρόδου» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Προγράμματος Ενίσχυσης Ερευνητικού Δυναμικού με αντικείμενο «Εδαφολογικές αναλύσεις και προσδιορισμός των μορφών του εδαφικού φωσφόρου σε δασικά και γεωργικά εδάφη της Ελλάδας». Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής της, συμμετείχε στη διδασκαλία διαλέξεων σχετικά με την Εδαφολογία-Λιπασματολογία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

• Σε υποψήφιους και υφιστάμενους αγρότες
• Σε φαρμακοποιούς
• Σε ερασιτέχνες κηπουρούς
• Σε μεταποιητές και διακινητές φυσικών προϊόντων
• Σε γεωτεχνικούς ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΣΚΟΠΟΣ

• Η κατανόηση των βασικών αρχών καλλιέργειας (πότισμα, λίπανση, διαχείριση εδάφους, φυτοπροστασία).
• Η εκμάθηση της καλλιέργειας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
• Η διασαφήνιση των απαραίτητων χειρισμών μετά τη συγκομιδή.
• Οι ενδεδειγμένες χρήσεις των προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
• Οι μεταποιητικές διαδικασίες και απαιτήσεις επεξεργασίας.
• Η παρουσίαση των δυνατοτήτων της αγοράς και οι αποτελεσματικές μέθοδοι προώθησης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είναι η πλέον πρόσφατη κατηγορία καλλιεργειών όπου δίνεται το βάρος της γεωργικής και όχι μόνο ανάπτυξης. Αναγνωρισμένα ως η ασφαλέστερη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον πηγή φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι άκρως οικολογική και πλήρως συμβατή με τις σύγχρονες καταναλωτικές προτιμήσεις και αξίες.

Παράλληλα, τα αρωματικά και φαρμακευτικά προϊόντα παρουσιάζουν μεγάλο πλεονέκτημα, λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα. Στο παρόν μάθημα γίνεται μια ολοκληρωμένη και συστηματική προσέγγιση των θεμάτων που πρέπει να γνωρίζει ο καλλιεργητής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Η προετοιμασία της φυτείας, οι απαιτήσεις ανά είδος, τα προβλήματα και οι κατάλληλες ενέργειες προβολής είναι ορισμένα από τα θέματα που καλύπτει η ύλη του μαθήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Έναρξη:11/6/2013 - Μέσω Internet
- Η διάρκεια του μαθήματος είναι 40 ώρες online διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο οι οποίες συνοδεύονται από πρακτική άσκηση.
- Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 7-9μμ ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
- Τιμή: 100€ για εφάπαξ καταβολή ή 150€ για δύο ισόποσες δόσεις των 75€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας