Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους σε όλη την αλυσίδα τροφίμων που εμπλέκονται στην Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων , Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων, Μέλη της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων, Συμβούλους ΣΔΑΤ και άλλους ενδιαφερόμενους (Φορείς Ελέγχου, Επιστημονικούς Συνεργάτες, κλπ).

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάλυση και ερμηνεία των απαιτήσεων του Κανονισμού 1169/2011.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα επεξηγεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω κανονισμού για τα προσυσκευασμένα και μη προσυσκευασμένα τρόφιμα (αναγραφή αλλεργιογόνων, προσθέτων, διατροφική δήλωση κ.α).
Επιπλέον επεξηγούνται οι Ισχυρισμοί διατροφής που δια-τυπώνονται στα τρόφιμα (Κανονισμός 1924/2006), καθώς και οι συγκριτικοί ισχυρισμοί διατροφής όπως επίσης και αναλύονται τα περιγράμματα θρεπτικών χαρακτηριστικών (nutrient profiles).

Τέλος, αναλύονται και κατηγοριοποιούνται οι ισχυρισμοί υγείας σύμφωνα με τον Κανονισμό 432/2012 καθώς και εξηγούνται οι ειδικοί όροι χρήσης των ισχυρισμών υγείας.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξηγείται και η Διαδικασία για την έγκριση ή απόρριψη των ισχυρισμών υγείας καθώς και η Επιστημονική Αξιολόγηση των ισχυρισμών υγείας.
Επιπλέον γίνεται παρουσίαση όλων τα ηλεκτρονικά εργαλείων - βάσεων δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ισχυρισμούς υγείας.
Επίσης αναλύονται οι περιπτώσεις κάθετων προσεγγίσεων για ειδικούς κανόνες επισήμανσης για συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων.
Περιλαμβάνονται παραδείγματα και ασκήσεις για τρόφιμα ζωικής & φυτικής προέλευσης, καθώς και νερών και ποτών (κρασί, αλκοολούχα ποτά).

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV AUSTRIA ACADEMY

Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί πλήρως από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ. Η ηλεκτρονική υποβολή θα πρέπει να γίνει με δική σας μέριμνα τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY, δεν αναλαμβάνει την υλοποίηση της σχετικής δήλωσης / διαδικασίας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.