Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΔΙΑΤAΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ: ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑ – ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (ΕΚΠΑ). Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β' Παιδιατρικής Κλινικής, Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", Σύμβουλος-Ψυχολόγος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και Συνεργάτης της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή». Έχει αναπτύξει ερευνητικό έργο αναφορικά με την εφηβεία, τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, την κατάχρηση του διαδικτύου και την σεξουαλικότητα των αναπήρων. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε πανελλήνια συνέδρια και σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η περιγραφή των διαταραχών πρόσληψης τροφής και οι προεκτάσεις στην ψυχοσωματική υγεία. Παρουσιάζεται ο τρόπος αντιμετώπισης τους και δίνονται κατευθυντήριες γραμμές διατροφικής εκπαίδευσης.

Περιγραφή σεμιναρίου

H ανορεξία είναι ψυχική ασθένεια με σημαντικές επιπτώσεις στο σώμα. Πρόκειται για την «προδοσία» του σώματος από την ψυχή. Ποιες ομάδες πληθυσμού όμως αφορά; Ποιοι είναι οι προδιαθεσικοί παράγοντες και πως διαφοροποιείται σε σχέση με τη ψυχογενή βουλιμία; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι χειρισμοί για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών; Τα ερωτήματα γύρω από τη φύση και την αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών γεννούν την ανάγκη για ενημέρωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
• Διαταραχές πρόσληψης τροφής – Κλινική εικόνα της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας
• Αιτίες εμφάνισης και επιπτώσεις των διαταραχών στον οργανισμό
• Επιδημιολογία και έκβαση της νόσου
• Βουλιμία vs Ανορεξία
• Αντιμετώπιση ασθενών με διαταραχές πρόσληψης τροφής
• Πρόληψη και πρώιμη διάγνωση των διαταραχών πρόσληψης τροφής
• Η περίπτωση έφηβης με ψυχογενή ανορεξία
• Διατροφική εκπαίδευση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.