Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β' Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", Σύμβουλος - Ψυχολόγος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Ενηλίκων και Συνεργάτης της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή». Έχει αναπτύξει ερευνητικό έργο αναφορικά με την εφηβεία, τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, την κατάχρηση του διαδικτύου και την σεξουαλικότητα των αναπήρων. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για τα παραπάνω θέματα σε πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για τις ειδικές μορφές διαταραχών άγχους στην παιδική και εφηβική ηλικία, τις διάφορες αποφευκτικές συμπεριφορές που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά (σχολική άρνηση, διαταραχές ύπνου κα.) και τη στάση που χρειάζεται να τηρήσουν οι γονείς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το άγχος ενός παιδιού μπορεί να φτάνει μέχρι τη δυσκολία να κοιμηθεί μόνο του, τα κλάματα, τα παρακάλια ή τα παράπονα για σωματικά ενοχλήματα. Αυτά τα συμπτώματα υπονομεύουν την αυτονομία του, οδηγώντας σε σημαντικό ατομικό και οικογενειακό στρες.
Οι συνηθέστεροι λόγοι για τους οποίους οι γονείς αναζητούν θεραπεία είναι το πρόβλημα της σχολικής άρνησης. Η φύση και η αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών γεννούν την ανάγκη για ενημέρωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
1. Μορφές διαταραχών άγχους στην παιδική ηλικία: αιτιολογία & συμπτωματολογία
2. Σχολική φοβία – σχολική άρνηση
3. Διαταραχές ύπνου – φοβίες
4. Το άγχος των εξετάσεων
5. Ο ρόλος του γονιού στο χειρισμό δύσκολων συμπεριφορών- Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού
6. Η οριοθέτηση στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας