Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Απελευθερωθείτε από τις τοξικές & επίπονες σχέσεις-Βιωματικό Σεμινάριο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Brain Matters Institute
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, PhD, CPsychol, AFBPsS, κλινική ψυχολόγος, (ειδικευμένη στην νευροψυχολογία & ψυχοθεραπεία), Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Λονδίνου, Συγγραφέας του βιβλίου Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, University Studio Press.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους (ειδικούς και μη ειδικούς) όσους θέλουν να εξετάσουν και να απελευθερωθούν από τις τοξικές και επίπονες σχέσεις.

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τα άτομα να αναγνωρίσουν ότι έχουν μια επίπονη και τοξική σχέση, να εντοπίσουν τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν και να μάθουν τρόπους για να απελευθερωθούν από αυτή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Έχετε σχέση με έναν σύντροφο που όταν είστε μαζί του νιώθετε καταβεβλημένη και ότι σας έχει πάρει όλη την ενέργεια; Έχετε σχέση με κάποιον που σας υποβαθμίζει άμεσα ή έμμεσα και σας μειώνει; Νιώθετε αποητευμένη/ος από τα σχόλια, την κριτική ή την συμπεριφορά του/της συντρόφους σας; Εάν απαντήσατε ‘ναι’ στις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις τότε υπάρχει περίπτωση να είστε θύμα μιας ‘τοξικής σχέσης’. Οι τοξικές σχέσεις αφορούν ένα μοτίβο από συμπεριφορές, πεποιθήσεις, και στάσεις που χρησιμοποιεί ο ένας από τους δυο συντρόφους μέσα σε μια σχέση για να μπορέσει να διατηρήσει δύναμη και έλεγχο πάνω στον άλλον, χρησιμοποιώντας μεθόδους ψυχολογικής/συναισθηματικής και σωματικής κακοποίησης.
Τα περισσότερα άτομα καταλαβαίνουν ότι βιώνουν μια τοξική και εξαρτητική σχέση αλλά δεν μπορούν να την σταματήσουν. Η δυσκολία αναγνώρισης, αποδοχής , η χαμηλή αυτο-εκτίμηση, η κακή εικόνα του εαυτού και η συναισθηματική κακοποίηση αποτελούν πολλές φορές τους παράγοντες εκείνους που δεν επιτρέπουν το άτομο να σταματήσει την επίπονη σχέση του και παραμένει σε αυτήν. Παρόλα αυτά εάν το άτομο κάνει τα κατάλληλα βήματα τότε μπορεί να χαράξει μια καινούργια πορεία στην ζ ωή του και να δημιουργήσει υγιής σχέσεις.

Θεματικές ενότητες
• Αναγνώριση τοξικής σχέσης
• Αναγνώριση συναισθημάτων & αυτόματων σκέψεων
• Η χαμηλή αυτο-εκτίμηση, τα δευτερογενή οφέλη, οι αρνητικές πεποιθήσεις, και τα επαναληπτικά μοτίβα ως εμπόδια στην απαλλαγή από την τοξική σχέση-τρόποι αντιμετώπισης
• Φροντίδα του εαυτού, συμπόνια, κοινωνικό δίκτυο

Θα δωθεί πληροφοριακό υλικό και πιστοποιητικό παρακολούθησης .

Τιμή: 50€ (φοιτητές 40€)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.