Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πένθος στην οικογένεια, βιώνοντας και αντιμετωπίζοντας την απώλεια

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις διεργασίες και τους τρόπους διαχείρισης του πένθους.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των σταδίων του πένθους τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Η ενημέρωση γύρω από τον τρόπο που στηρίζουμε ένα παιδί που πενθεί και βέβαια η κατανόηση συμπεριφορών που τελικά απαιτούν την παρέμβαση ενός ειδικού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Πένθος είναι μια συναισθηματικά επώδυνη διεργασία που εκδηλώνεται ως αντίδραση σε μια σημαντική απώλεια, κυρίως το θάνατο αγαπημένου προσώπου αλλά και μετά από κάποιο χωρισμό, απώλεια εργασίας κ.α. Πώς βιώνεται, πώς το διαχειριζόμαστε και τι επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν;

Το πένθος συνοδεύεται από συναισθήματα λύπης και θλίψης, θυμού, άγχους, απώλεια ενδιαφέροντος για προσφιλείς δραστηριότητες, ανησυχία για το μέλλον. Σκοπός της διαδικασίας είναι η αποδοχή και η αντιμετώπιση της απώλειας.

Αν και υπάρχουν παρόμοιες εκδηλώσεις πένθους, στην πραγματικότητα ο κάθε άνθρωπος πενθεί με το δικό του τρόπο και για χρονικό διάστημα που ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση. Ιδιαίτερα στα παιδιά, οι αντιδράσεις μπροστά στην απώλεια είναι διαφορετικές από αυτές των ενηλίκων.

Θεματικές ενότητες
1. Πένθος: Στάδια και αντιδράσεις
2. Έθιμα και τελετουργίες γύρω από το πένθος: τι εξυπηρετούν;
3. Παιδιά και πένθος: πώς ανακοινώνω το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου,
πώς πενθούν τα παιδιά, οι πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες των παιδιών.
4. Τρόποι διαχείρισης πένθους: πότε πρέπει να ανησυχήσω για συμπτώματα που εμμένουν;
5. Η ζωή μετά την απώλεια
6. Συζήτηση

Εργαζόμαστε σε ολιγομελείς ομάδες 6-8 ατόμων, με διαφάνειες, παραδείγματα και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 50€, Ειδική Τιμή για φοιτητές: 40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.