Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΓΕΝΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κοινωνικών επιστημών και νέους επαγγελματίες που επιθυμούν πάρουν βασικές γνώσεις και κατευθύνσεις προσέγγισης.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις δύο αυτές διαταραχές, να τις διακρίνουμε από άλλα φαινόμενα, όπως μπορεί να είναι η παχυσαρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε άτομα του περιβάλλοντός μας που μπορεί να υποφέρουν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ανάγκη για να ακολουθήσει κανείς τα κοινωνικά στερεότυπα ομορφιάς, συμπεριφοράς, σεξουαλικότητας και επιτυχίας, συχνά επηρεάζει αρνητικά και τη διατροφική του συμπεριφορά. Αποτέλεσμα πολλοί νέοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πώς βιώνεται μια διατροφική διαταραχή, πώς μπορεί κάποιος να την αναγνωρίσει και να την ξεπεράσει;

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής που περιλαμβάνουν τόσο την ψυχογενή ανορεξία όσο και τη βουλιμία μπορεί να εμφανιστούν σε πολλά άτομα, κυρίως γυναίκες, δημιουργώντας τους σοβαρές δυσκολίες στη σωματική και ψυχική τους υγεία. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεματικές ενότητες:
1. Περιγραφή της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας: τι είναι, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της.
2. Πότε εκδηλώνεται και γιατί;
3. Ποια είναι η πορεία που μπορεί να ακολουθήσουν;
4. Με ποιο τρόπο μπορώ να παρέμβω και τι μπορώ να κάνω;
5. Συμπεράσματα - συζήτηση

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.