Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑΚΗΣ
Αποφοίτησε από το τμήμα Εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας το 1999. Από το 2001 ως το 2008 εργάστηκε σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και επανένταξης αυτιστικών ατόμων. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 εργάζεται αποκλειστικά με παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και μόνο σε κατ' οίκον συνεδρίες. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Reiki (Reiki Master Practitioner) και είναι θεραπευτής ΚρανιοΙερής Θεραπείας SER1. Είναι μέλος του International Association of HealthCare Practitioners. Έχει εισηγηθεί πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σχολικούς ψυχολόγους. Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων και σε γονείς που έχουν παιδιά με Δυσλεξία.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βαθύτερη κατανόηση των ατόμων που εμφανίζουν Δυσλεξία και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος τους. Άλλος ένας στόχος είναι να παρουσιάσουμε μεθόδους παρέμβασης που χρησιμοποιεί ένας ειδικευμένος Εργοθεραπευτής στην παρέμβαση του. Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες υγείας γνωρίζουν καινούρια και χρήσιμα εργαλεία για την εργασία τους και οι γονείς κατανοούν πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τα παιδία τους στο σπίτι.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η δυσλεξία είναι μια ειδική μαθησιακή δυσκολία και αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανάγνωση, την γραφή και την ορθογραφία, δυσανάλογα σε σχέση με το νοητικό τους δυναμικό, την ηλικία τους και τις εκπαιδευτικές τους ευκαιρίες. Πως όμως αντιλαμβανόμαστε ένα άτομο με δυσλεξία; Ποια είναι τα συμπτώματα της διαταραχής; Γιατί υπάρχει η δυσλεξία; Πότε εμφανίζονται οι δυσκολίες και πως αντιμετωπίζονται;
Τα ερωτήματα γύρω από τη φύση και την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής γεννούν την ανάγκη για ενημέρωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
• Τί είναι Δυσλεξία, Δυσορθογραφία, Δυσγραφία.
• Τί είναι Εργοθεραπεία και ποιες προσεγγίσεις χρησιμοποιεί στη Δυσλεξία
• Οι πρώτες εμπειρίες από την επαφή μου με δυσλεκτικά παιδιά.
• Εκπαίδευση στον Χωρικό Προσανατολισμό
• Εκπαίδευση στον Χρονικό Προσανατολισμό
• Εκπαίδευση στην Οπτική και Ακουστική Μνήμη
• Αποκατάσταση Δυσγραφίας
• Ψυχοσυναισθηματικοί παράγοντες και αντιμετώπιση
• Νέες εμπειρίες από την επαφή μου με δυσλεκτικούς - Κλείσιμο

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: 60€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.