Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΠΑΙΔΙΑ & ΔΙΑΖΥΓΙΟ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ..

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου για τις επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το πώς βιώνει το διαζύγιο ένα παιδί και για το πώς τα σημαντικά για εκείνο πρόσωπα στη ζωή του, και κυρίως οι γονείς, μπορούν να το βοηθήσουν να το αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το διαζύγιο, φαινόμενο που απαντάται συχνά στις μέρες μας, αποτελεί ορόσημο στη ζωή αυτών που το βιώνουν. Σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή. Τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να οργανώσουν τη ζωή τους με βάση τα καινούργια δεδομένα.
Από τους πιο ευαίσθητους αποδέκτες ενός διαζυγίου είναι τα παιδιά. Οι γονείς, δεδομένου ότι και οι ίδιοι καλούνται να διαχειριστούν τα δικά τους συναισθήματα και να βρουν τις ισορροπίες τους, συχνά προβληματίζονται για το πώς να ανακοινώσουν το διαζύγιο και να το αιτιολογήσουν στα παιδιά και πως να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ομαλή προσαρμογή αυτών.

Θεματικές ενότητες
• Ο χωρισμός: η προσαρμογή των γονέων.
• Παιδιά: πως τα ενημερώνω και πως εκείνα το αντιμετωπίζουν ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία βρίσκονται.
• Διαζύγιο με καβγάδες και ένταση - αντιδικία για θέματα επιμέλειας
• Η οικογένεια μετά το διαζύγιο.
• Δεύτερος γάμος – δημιουργία νέας οικογένεια.
• Συζήτηση

Εργαζόμαστε σε ολιγομελείς ομάδες 6-8 ατόμων, με διαφάνειες, παραδείγματα και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος: 50€ , Ειδική Τιμή για φοιτητές: 40€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας