Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

Εθισμός & κίνδυνοι στο Διαδίκτυο: Συμβουλευτική για γονείς και εκπαιδευτικούς

Μοιράσου το

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όλους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο. Ιδιαίτερα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και τους ίδιους τους χρήστες διαδικτύου.

ΣΚΟΠΟΣ

Το σεμινάριο για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο στοχεύει με όπλο την γνώση, στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σύγχρονου αυτού προβλήματος. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν δείκτες επικινδυνότητας και τρόπους βασικής αντιμετώπισης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο πρόβλημα που συχνά αγνοούμε. Διατηρεί σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον εθισμό σε ουσίες και τον τζόγο όμως είναι ισχυρότερος. Πότε κινδυνεύουν οι χρήστες από εθισμό; Πώς το αναγνωρίζω; Πώς μπορώ να παρέμβω συμβουλευτικά και προληπτικά;

Η χρήση του διαδικτύου προσφέρει πάρα πολλά όμως κρύβει και σημαντικούς κινδύνους. Ο εθισμός, η παρενόχληση, η παιδική πορνογραφία και ο τζόγος ειναι μερικές απο τις πιο επικίνδυνες διαστάσεις της τεχνολογίας. Στο σεμινάρια θα περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά του εθισμού, τις διαστάσεις του και θα δώσουμε βασικές συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα:
• Τι είναι εθισμός και πώς τον αναγνωρίζω;
• Ποιοι κινδυνεύουν;
• Μορφές εθισμού και κακοποίησης στο διαδίκτυο.
• Συμβουλευτική για τη χρήση του διαδικτύου σε γονείς, εκπαιδευτικούς και χρήστες.
• Συζήτηση.

Εργαζόμαστε σε ολιγομελείς ομάδες 6-8 ατόμων, με διαφάνειες, παραδείγματα και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Κόστος: 50€, Ειδική Τιμή για φοιτητές: 40€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας