Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται μόνο σε απόφοιτους και φοιτητές ανθρωπιστικών επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Εκπαιδευτική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος της Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας. Μπορεί να περιγραφεί ως μία προσπάθεια εφαρμογής της γνώσης της Ψυχολογίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει εφαρμογή των κύριων αρχών και τεχνικών της ψυχολογίας που αναλύει την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά στον τομέα της εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, η Εκπαιδευτική Ψυχολογία είναι η μελέτη των εμπειριών και συμπεριφοράς του μαθητευόμενου σε σχέση με το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ενότητες προγράμματος
Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας περιλαμβάνει συνοπτικά δύο ενότητες, οι οποίες είναι:
- Καίρια σημεία (core topics) της Ψυχολογίας της Εκπαίδευσης. Αυτή η ενότητα έχει στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές με γνώσεις στα καίρια θέματα της ψυχολογίας της εκπαίδευσης, να αναπτύξει αντίληψη σε θέματα έρευνας και κριτικής ανάλυσης αλλά και να αναπτύξει τις ικανότητες αναγνώρισης των επιπτώσεων της θεωρίας και έρευνας στην πράξη.
- Προσωπικότητα και Κοινωνική Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση. Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές την δυνατότητα μελέτης ερευνών σε κοινωνικά ζητήματα της ανάπτυξης της παιδικής αλλά και εφηβικής ηλικίας αλλά και τον τρόπο που η οικογένεια αλλά και το σχολείο επηρεάζουν αυτή της ανάπτυξη.

Πληροφορίες
Διάρκεια προγράμματος: 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Συχνότητα: 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ / 8 ΩΡΕΣ
Ημέρες: ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 17.00-21.00, Έναρξη 4 Οκτωβρίου 2011

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.