Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Συστημική Υπαρξιακή Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές με ειδική εκπαίδευση, συμβούλους κτλ.) καθώς επίσης και φοιτητές του κλάδου. Στο πρόγραμμα γίνονται επίσης δεκτοί κατόπιν αξιολόγησης και ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν αποκτήσει μέσω άτυπης εκπαίδευσης επαρκείς γνώσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Σκοπός

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εξειδίκευση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων στην συστημική – υπαρξιακή συμβουλευτική και θεραπεία με κατεύθυνση τόσο την πρακτική των ανθρώπινων συστημάτων και τις δυναμικές διεργασίες τους (οικογένεια – ζευγάρι – ομάδα – οργανισμοί – κοινότητα), όσο και την εμβάθυνση στην δυναμική του προσώπου και στα θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης (ανθεκτικός εαυτός, δημιουργικότητα, νόημα ζωής, πνευματικότητα, ελευθερία, θάνατος, μοναξιά ).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα της Ακαδημίας Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής περιγράφει διεξοδικά τις δυναμικές αλλαγές που ακολούθησαν την ανάπτυξη και διερεύνηση των δύο αυτών πεδίων: της συστημικής οικογένειας και της υπαρξιακής θεραπείας από τις αρχές της εμφάνισης τους μέχρι και σήμερα, εστιάζοντας στις προτάσεις και λύσεις που δόθηκαν από τις δύο αυτές προσεγγίσεις μέσα από ένα συνθετικό και ενοποιητικό μοντέλο: την συστημική - υπαρξιακή θεραπευτική προσέγγιση.

Εστιάζοντας στην Μεθοδολογία, τις Βασικές Αρχές και στους Στόχους του Συστημικού Υπαρξιακού Μοντέλου η εκπαίδευση στηρίζει τους συμμετέχοντες στην διαμόρφωση ενός Λειτουργικού και Ανθρωποκεντρικού Μοντέλου Παρέμβασης, Διάγνωσης και Θεραπείας, μέσα από ενεργητικό και γόνιμο διάλογο, ουσιαστική συμμετοχή και βιωματικές ασκήσεις.
Θα διερευνήσουμε επίσης τις θεωρητικές βάσεις του Συστημικού - Υπαρξιακού Μοντέλου στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, δημιουργώντας ένα πλαίσιο όπου θα μπορεί ο εκπαιδευόμενος να προάγει την δική του προσωπική σύνθεση στη Συστημική - Υπαρξιακή πράξη. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν α) την κατανόηση της σημασίας της Συστημικής – Υπαρξιακής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, β) την απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συστημικής - Υπαρξιακής και γ) την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών.

Το πρόγραμμα αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, παρουσίαση, ανάλυση και πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών της Συστημικής - Υπαρξιακής καθώς και εκπαιδευτικές ασκήσεις (role playing). Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται Παρασκευές, 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ., και Σαββατοκύριακα, 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σύνολο 20 Παρασκευές – Σαββατοκύριακα, 10 το πρώτο και 10 το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος. Επί πλέον της παραπάνω κύριας εκπαίδευσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εποπτευόμενη πρακτική, ομάδες εποπτείας / ανάπτυξης καθώς και ατομική / ομαδική θεραπεία.
Στους αποφοίτους του προγράμματος χορηγείται Δίπλωμα στη Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τακτικά μέλη του British Association for Counselling& Psychotherapy (BACP).

Για να δείτε την διδακτέα ύλη ή τις ημερομηνίες παρακολούθησης των μαθημάτων πατήστε εδώ http://www.psychotherapia.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής τηλεφωνικά στο 210 8219210 ή μέσω email: info@psychotherapia.gr

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σπουδών: Δύο ακαδημαϊκά έτη.
Κόστος προγράμματος:
Ιδιώτες: 2300€ ανά έτος
Φοιτητές/άνεργοι: 2000 € ανά έτος
Σπουδαστές/Απόφοιτοι του Κέντρου: 1800€ ανά έτος

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Παρέχεται έκπτωση 10% στην πληρωμή εφάπαξ. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης οι ομάδες εποπτείας, ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.