Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για ανθρώπους που βίωσαν μια εμπειρία ψυχικής υγείας

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Η κάθε ομάδα έχει τον συντονιστή της, κοινωνικό επιστήμονα. Στις ομάδες συμμετέχουν και συχνά πραγματοποιούν συζητήσεις ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου: Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, Ιατροί και Ψυχίατροι.

Σκοπός

Μετά από μια εμπειρία ψυχικής υγείας, η ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μπορεί να φανεί δύσκολη γιατί ανοίγει την πόρτα σε ένα νέο αίσθημα απόρριψης από τους άλλους. Αυτόν τον φαύλο κύκλο έχουμε να σπάσουμε στις ομάδες.
Οι Ομάδες λειτουργούν κυρίως μετά την κλασική θεραπεία. Συνεισφέρουν ισχυρά στην καλή πορεία των θεραπευόμενων, στην αποθεραπεία και την πρόληψη μετά από μια εμπειρία ψυχικής υγείας.

Στόχοι: Κοινωνικοποίηση, ενδυνάμωση, αυτονομία, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτοβοήθεια, ελπίδα, απενοχοποίηση.

Κοινωνική Ενδυνάμωση και Αποκατάσταση: Εδώ δεν υπάρχουν θεραπευτές και θεραπευόμενοι. Οι συμμετέχοντες δεν αναγνωρίζονται ως «ασθενείς», αντίθετα, προτεραιότητα εδώ έχει ο άνθρωπος ως ψυχοκοινωνική ύπαρξη. Πρωταγωνιστές τις ομάδας είναι επομένως οι ίδιοι οι συμμετέχοντες που περιγράφουν τις δυσκολίες τους. Ο Συντονιστής διασφαλίζει το περιβάλλον αποδοχής, οργανώνει την ομάδα, προτείνει βιωματικές ασκήσεις και διευκολύνει την επικοινωνία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τι συμβαίνει και πώς λειτουργώ - Βρισκόμαστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής και αμοιβαιότητας, κοντά σε ανθρώπους που βίωσαν παρόμοια προβλήματα. Εκφράζουμε συναισθήματα με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια χωρίς φόβο απόρριψης, χωρίς αίσθημα ενοχής και ντροπής.
Η κατανόηση και η ακρόαση των ψυχικών δυσκολιών των άλλων αλλά και των δικών μου, με βοηθούν στην καλύτερη και πιο ψύχραιμη διαχείρισή τους. Παρουσιάζω και παρατηρώ τον εαυτό μου μέσα στο σύνολο.
Μοιράζομαι την εμπειρία μου, εκφράζω τα συναισθήματά μου, ακούω τον άλλο, συμμετέχω σε ένα ασφαλές περιβάλλον αμοιβαιότητας, ενεργοποιούμαι απομακρύνομαι από την στασιμότητα. Αποδέχομαι τον άλλον, γνωρίζω και αποδέχομαι τον εαυτό μου.

• Βιωματική γνωριμία.
• Μοιράζομαι την εμπειρία μου
• Ακούω την εμπειρία των άλλων
• Προσωπική πρωτοβουλία.
• Συζητήσεις με θεματολογία που επιλέγουν οι συμμετέχοντες
• Συζητήσεις με θέματα από την επικαιρότητα
• Οργάνωση – Συμμετοχή σε δραστηριότητες, κοινωνικές εκδηλώσεις.
• Τέχνη.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για την πρώτη- δωρεάν Συνέντευξη γνωριμίας με τον Συντονιστή ώστε να συμμετάσχετε στις ομάδες.

Τιμή: 40 ευρώ / συνάντηση
Συναντήσεις: Εβδομαδιαίες για δύο ώρες σε ομάδες 8-10 ατόμων.
Διάρκεια: 2 μήνες, με επιλογή συνέχειας εφόσον το επιθυμεί η ομάδα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.