Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΑΦΤΑΡΙΔΗΣ - (ΜΑ, PhD) ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Σχολή Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους ανεξάρτητα από την όποια προηγούμενη εμπειρία ή ενασχόλησή τους με τη μουσική.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η φωνή είναι ένα σημαντικό μέσον για να προσεγγίσει το παιδί τη μουσική. Οι δυνατότητες που έχει όμως η φωνή του είναι περιορισμένες. Για αυτό το λόγο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ως προς το τι θα χαρακτηριστεί παιδικό τραγούδι και κατ’ επέκταση θα χρησιμοποιηθεί σε ένα μάθημα μουσικής. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει μια προσπάθεια να αναλύσουμε και να επεξεργαστούμε τα μουσικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχει ένα τραγούδι για να μπορεί να χαρακτηριστεί παιδικό ή σωστότερα για να μπορεί να αποδοθεί από παιδιά.

  1. Θα εξετάσουμε μια σειρά τραγουδιών από την ελληνική δισκογραφία.
  2. Θα τα τραγουδήσουμε.
  3. Θα τα συνοδεύσουμε με μικρά ρυθμικά και μελωδικά όργανα.

Δεν απαιτούνται ειδικές μουσικές γνώσεις, ούτε συγκεκριμένες φωνητικές δυνατότητες, αλλά μόνο η πεποίθηση ότι η φωνή μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται όχι μόνο από τον/την ειδικό δάσκαλο/α αλλά και από όσους/ες έχουν σχέση με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Ειδικές Τιμές για Φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.